Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Baznīcu Nakts aicinājums garīdzniekiem un draudžu koordinatoriem
16.02.2019 pl. 10:41
Latvijas novados februārī un martā notiks Baznīcu nakts misijas un notikuma ideju tikšanās. Baznīcu nakts komanda ielūdz tajās piedalīties Latvijas kristīgo draudžu garīdzniekus un piederīgos.

Baznīcu nakts ir viens no Kristīgās baznīcas misijas veidiem mūsdienu Eiropā. Baznīcu nakts jau piecus gadus ir notikusi Latvijā. 2018. gada rudenī Baznīcu nakts misijas komanda lēma, ka vēlas aicināt garīdzniekus un draudžu koordinatorus uz kopīgām tikšanās reizēm. To mērķis ir pārrunāt Baznīcu nakts misijas iespējas, saturisko piepildījumu un organizatoriskos jautājumus.

Šī gada Baznīcu nakts notiks 7. jūnijā, un tās vienojošā tēma būs ’’Draudzība’’. Draudzība draudzē. Draudzes draudzība ar tās apkārtni.

Ideju tikšanos laikā klātesošie tiks iepazīstināti ar 2019. gada Baznīcu nakts tēmas izvēli un ikviens būs aicināts dalīties savās pārdomās par Baznīcu nakts misiju, tās iespējām un saturu.

Pirmā tikšanās notika, 2018. gada novembrī, Rīgā, kur piedalījās garīdznieki no luterāņu, katoļu un baptistu baznīcām.

Nākamās tikšanās ir paredzētas:

Ogrē – 17. februārī , plkst. 15.00, Ogres Trīssvienības baptistu baznīcā ,

Cēsīs – 22. februārī , plkst. 18.00, Sv. Jāņa luterāņu baznīcas namā

Talsos – 3. martā plkst. 16.00, Talsu luterāņu baznīcas draudzes namā;

Madonā – 9. martā plkst. 16.00, Diakonijas centrā ‘’Baltā ūdensroze’’

Balvos – 10. martā plkst. 15.00, Balvu luterāņu baznīcas draudzes namā

Neretā – 23. martā plkst.16.00,  Neretas luterāņu baznīcas draudzes namā

Tikšanās vadīs Baznīcu nakts misijas vadītājs Jurģis Klotiņš.

Tikšanos saturs būs vienāds katrā norises vietā.

Aicinām piedalīties katra novada draudžu garīdzniekus un draudzēm piederīgos cilvēkus, kuri ir piedalījušies Baznīcu Nakts norisēs savās draudzēs vai arī vēlas piedalīties un tās veidot.

Tiek rīkotas vairākas tikšanās, lai tās būtu pieejamas plašākam iespējamo dalībnieku lokam katrā no ģeogrāfiskajām apkaimēm. Iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Lūdzam rakstīt uz epastu , norādot kurā no tikšanās vietām vēlaties piedalīties, norādot Jūsu draudzi un dalībnieku skaitu.

Līga Graznoviča,
"Baznīcu nakts"