Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Pasākumi  Gaismas ceļa lūgšana Aglonā

Gaismas ceļa lūgšana Aglonā
17.05.2019
Sākums pl. 19:00

Aglonas bazilikā piektdien, 2019.gada 17.maijā notiks lūgšanu tikšanās ar Gaismas ceļu, atceroties notikumus, kas notika pēc Jēzus Kristus augšāmcelšanās līdz Vasarsvētkiem.

Viens no Gaismas ceļa lūgšanas ieviesējiem, Tiberiādas kopienas dibinātājs Brālis Marks par šo lūgšanu ir rakstījis: “Jau gadsimtiem ilgi kristieši seko Kungam Jēzum Kristum krusta ceļā - no Poncija Pilāta pils līdz pat Kunga kapam. Tomēr viss nebeidzās ar Jēzus nāvi - nāve bija tikai sākums Viņa tagadējai dzīvei Tēva godībā. Kungs ir augšāmcēlies! (..) Kāpēc gan nesekot Jēzum Viņa augšāmcelšanās ceļā līdzīgi, kā esam sekojuši Kunga krustam?”

Lūgšanu tikšanās Aglonā 17.maijā sāksies plkst. 19.00 ar Sv.Misi bazilikā, pēc tam no plkst. 20.00 līdz 22.00 bazilikas apkārtnē notiks Gaismas ceļa lūgšana ar desmit stacijām, kurās būs Dieva Vārda apcere, dažādi uzdevumi, sadraudzība, slavēšana.

Uz lūgšanu tikšanos aicināts ikviens, kurš vēlas vairāk iepazīt Augšāmcēlušos Jēzu, Svētā Gara darbību, kā arī satikt citus kristiešus, svētceļiekus uz Aglonas Dievmātes sanktuāriju. Dalība ir brīva, līdzi var paņemt nelielu cienastu sadraudzībai.  

Ja ir nepieciešama papildus informācija par lūgšanu tikšanos vai naktsmītne Aglonā, aicinām sazināties ar rīkotājiem mob. +371 29108392 (Anna), +371 28604045 (pr. Juris).

Lūgšanu tikšanās Aglonas bazilikā notiek kopš 2016.gada sākuma pēc priestera Jura Skutela iniciatīvas. Tajās regulāri piedalās gan tuvāko draudžu ticīgie no Izvaltas, Peipiņiem, Krāslavas, Preiļiem, gan tālāki svētceļotāji no Daugavpils, Līksnas, Balviem un citām vietām.

Lūgšanu nakts komanda