Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Kopienas "Chemin Neuf" mājā top jauna kapela
12.11.2023 pl. 10:19
Vēl pirms diviem gadiem kopienas "Chemin Neuf" mājas teritorijā Liepājā, Atmodas bulvārī stāvēja neglīts, vecs no sarkanajiem ķieģeļiem būvēts angārs. Šobrīd tas tiek pārveidots par skaistu kapelu. Jau ilgu laiku kopiena sapņoja pārveidot šo veco ēku par kapelu.

Sapnis kļūst par realitāti lielākoties pateicoties atbalstam no vācu organizācijām Bonifatiuswerk, Renovabis, Kirche in Not, kā arī no ASV bīskapu konferences.

Tā kā kopienas mājā nav lielas zāles, lekcijas un Sv.Mises lielākam cilvēku skaitam ziemā notika kopienas mājas gaitenī, bet vasarā - teltī kopienas mājas dārzā. Kopš šīs vasaras viss notiek jaunajā kapelā. Lai gan tā vēl nav pilnīgi pabeigta (pietrūkst vēl atskaņošanas sistēmas, sakristijas iekārtojuma un dažu citu lietu) varam to jau izmantot un priecāties par tās skaistumu. Iespaidīgs ir sienas gleznojums, kas ir skice nākamajai mozaīkai, kurā ir paredzēts attēlot debesu Jeruzalemi, kur Jēzus sēž tronī un viņam apkārt tie, kas piedalās debesu mielastā (kā lasām Jesajas grāmatā 25,6); tie ir svētie, kuri ir svarīgi mūsu kopienai. Troņa priekšā slavē Vecās derības personāži. Katrā pusē ir pa ainai no Jāņa evaņģēlija - tikšanās ar augšāmcelto Jēzu: pa kreisi Marija Magdalēna pie tukšā kapa (Jņ 20,11-17) un pa labi - Pēteris ar Jāni pie Tibērijas jūras (Jņ 21,15-22). Mūsu kopienas mājas lapā www.chemin-neuf.lv drīzumā izveidosim sadaļu, kur katrs, kam sirdī ir atbalstīt šī īpašā mākslas darba tapšanu, varētu piedalīties ar ziedojumu.

Kapelas iesvētīšana ir paredzēta 2024.gada 26. maijā, visi laipni aicināti!

M. Bianca Maier
Kopiena "Chemin Neuf"