Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

"Laulāto Tikšanās" aicina gatavoties laulībām un piedāvā laulātajiem pāriem nedēļas nogales
09.01.2024 pl. 08:12
Apvienība "Laulāto Tikšanās" no šī gada 4. februāra piedāvā Saderināto un iemīlējušos vakarus Kuldīgā, Sv. Pāvila rekolekciju mājā. Šīs nodarbības paredzētas pāriem, kuri šajā vasarā vai rudenī plāno laulības katoļu baznīcā, kā arī tiem pāriem, kuri vēl neplāno laulības, bet vēlas labāk viens otru iepazīt un pārliecināties,

ka blakus esošais cilvēks ir tas, ar kuru gribas pavadīt kopā atlikušo mūžu. Mūsu kopienas ilggadējie animatori Uldis un Daina Žurilo savā grāmatā “Laulāto mīlestība ikdienā” raksta: “Pirmslaulību laiks ir unikāls ar to, ka šāds brīdis dzīvē ir vienreizējs. Tas, ko divi mīloši cilvēki izdarīs savu attiecību labā šajā laikā, būtiski ietekmēs attiecību kvalitāti laulībā. Turklāt - šāda laika vairs nebūs!”. Tieši tāpēc aicinām pārus veltīt viens otram 9 vakarus, lai vēlreiz pārliecinātos, ka izvēlētais cilvēks ir tiešām īstais ar ko gribas veidot ģimeni. Gatavojoties laulībai liekas, ka visu jau zinām, daudz esam runājuši un nav jau nekā jauna, tomēr arī mēs kā laulātie atklājam arvien jaunas lietas, kuras izrunāt vēlreiz no jauna.

Šādas nodarbības būs arī citur Latvijā. Visu informāciju var atrast mūsu mājas lapā www.laulatiem.lv.

Savukārt laulātos pārus apvienība “Laulāto Tikšanās” aicina uz nedēļas nogales rekolekcijām laulātiem pāriem no 19.-21. janvārim Līvbērzes rekolekciju mājā, bet no 10.-12. maijam Kuldīgā Sv.Pāvila rekolekciju mājā. Šī nedēļas nogale paredzēta jebkuram laulātajam pārim, kurš vēlas pavadīt kopā laika no piektdienas vakara līdz svētdienas pēcpusdienai veltot laiku tikai sev diviem, kā pārim. Nedēļas nogales vadītāji piedāvās tēmas un dialoga iespējas, lai laulātie no jauna palūkotos viens uz otru un no jauna uzsāktu sarunu par savām attiecībām. Laulātie tiks aicināti nolikt malā ikdienas rūpes un atcerēties, kāpēc konkrētais cilvēks bija tas, kuram gribējās teikt “jā” vārdu pie altāra. Vīriešiem saprotamāka būs analoģija: katrai mašīnai ir nepieciešama regulāra tehniskā apkope. Arī laulībai ir nepieciešams veikt šādu tehnisko apkopi, lai tā plauktu un būtu patīkama abiem laulātajiem. Pēc kādas nedēļas nogales kāds no vīriem atzina: “Paldies par rūpēm, lai palīdzētu saprast, kur esam kļūdījušies un nomaldījušies ar savu mīļoto un kas ir tās skaistās lietas, kuras pastiprina mūsu saites un kuras tādēļ jātur svētas. Attiecībās caur dialogu un rekolekciju mācību varējām atsvaidzināt savas jūtas un atvērt jaunu lapu. Šorīt aizgāju no vecā sevis un gribu pilnveidoties. Gribu vēlreiz bildināt sievu, lai būtu jauns sākums un piepildījums mīlestībā.”

Pieteikties var mājas lapā www.laulatiem.lv.

"Laulāto Tikšanās" animatori Edgars un Sigita Piruškas