Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pareizticīgajiem Ķīnā grūti
29.12.2004 pl. 17:37

Avots: Vatikāna radio

Nižnegorodskas garīgā semināra absolvents Vladimirs Kolesevs apgalvo, ka Ķīnas Tautas Republikā Pareizticīgās Baznīcas priesteriem ir liegta iespēja ticīgajiem teikt sprediķus, vēsta ziņu aģentūra Blagovest.

Tas izpaužas it īpaši uz citu tautību priesteriem, kas darbojas Ķīnas teritorijā. Pašai Ķīnas Pareizticīgajai Baznīcai pietrūkst savas tautības garīdzniecības, lai varētu izveidot normālu Baznīcas struktūru, kāda tā pastāv vietējām katoļu un protestantu Baznīcām. Kā uzsvēra Vladimirs Kolesevs, tad daudz kur ziemeļ Ķīnas teritorijā ir ļoti liels skaits pareizticīgo, bet pietrūks garīgās vadības.

Pats Kolesovs šobrīd stažējas lingvistikas centrā, kas atrodas netālu no Taibeja pilsētas. Šajā centrā ķīniešu valodu arī studē grupa studentu no Krievijas Maskavas Garīgās akadēmijas. Viņi visi dzīvo svētā Roberta Bellarmina kopienā, kas ar savu kārtību ļoti līdzinās klosterim. Tāpat pie universitātes arī darbojas seminārs, kas palīdz labāk iepazīties ar Pareizticīgo mācību. Pēc Vladimira novērojumiem, daudziem katoļu jezuītiem dievnamos ir tieši ikonu stila bildes. Vietējie iedzīvotāji pret pareizticīgo kultūru attiecas ar lielu cieņu un interesi.