Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Intervijas

Uz motocikla kopā ar Jēzu
27.05.2008 pl. 08:29

Latvijā ir daudz motobraucēju, un nupat ir atklāta sezona. Grandioza atklāšana ar aptuveni 1500 motociklistiem. Latvijā ir reģistrēti ap 30 000 motociklu, tas nozīmē, ka ir vismaz tik daudz, vai pat vēl vairāk motobraucēju. Ar šo sezonu motociklu ir iegādājies Zigmārs Atvars, un viņam ir padomā uzsākt kaut ko, kas Latvijā vēl nav bijis - kristīgais motociklistu klubs. Tādēļ "Katoļu Baznīcas Vēstnesis" aicināja Zigmāru Atvaru sīkāk pastāstīt par šo lielisko ieceri.

- Pastāstiet, lūdzu, kā radās šī ideja?

Latvijā nekā tāda nav, tad jāveido. Piemēram, ASV ir ap 170 dažādi kristīgie motoklubi. Tas ir tikai pēc nosaukumiem. Katram klubam ir filiāles pa dažādiem štatiem. Skandinavijā un Rietumeiropā ir vairāki kristiešu moto klubi. Tuvākais kristiešu moto klubs ir Igaunijā, Somijā, Polijā. Iepriekš esmu pētījis, ar ko viņi nodarbojās. Katram klubam ir savs mērķis. Tas ir vēl kaut kas vienojošs un ir jālauž pasaules priekšstats par to, ka uz moča sēž tikai piedzēries rokeris. Tā varētu būt kā liecība, ka kristietis visu savu laiku nepavada baznīcā, bet ir arī aktīvs cilvēks uz moča.

- Vai ir kādi īpaši nosacījumi, lai pievienotos motoklubam?

Īsti nosacījumi pagaidām vēl nav izstrādāti, jo klubs vēl nav izveidots. Pagaidām tā ir ideja. Mans mērķis ir atrast domubiedrus, kodolu, kas varētu klubu veidot. Noteikti zināms ir tas, ka visi "tusiņi" ir bez atkarībām. Pagaidām ir jāapzina kristieši, kuri brauc ar motociklu, vai arī grib braukt. Noteikti par šo domu vēl ir jālūdzas, jāmeklē Dieva griba.

- Vai ir kāda vīzija?

Tas ir kā evaņģelizācijas instruments. Var rīkot izbraukumus uz tuvākām un tālākām draudzēm, rīkot kopīgus pasākumus, koncertus, liecības, kopā svinēt dievkalpojumus, Bībeles studijas. Esmu novērojis, ka ir tāds vecumposms, kad nevar atrast sev vietu. Tas ir posms pēc jaunieša gadiem līdz kādiem 60 gadiem. Tas varētu būt viens no risinājumiem šim vecumposmam, kur kopīgi iespējama kristiešu sadraudzība.

- Kur un kā var interesēties sīkāk?

To var darīt rakstot uz e-pastu: info@kas-kur.lv. Vai zvanot pa tālruni (+371) 29887616

- Paldies par sarunu!