Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Kalnos pirmās kristības - cels dievnamu
26.12.2004 pl. 10:14

Pr. Gatis Bezdelīga

Jaunajā Kalnu Sv. Agates draudzē 25. decembrī Kristības sakramentu saņēma 12 bērni. Tās bija pirmās kristības šajā jaundibinātajā draudzē, kurai drīz būs arī savs dievnams.

Jau divus gadus dekāns Gatis Bezdelīga apmeklē Nīgrandes pagasta Kalnu ciemu, kur bērnudārzā sapulcējas ļaudis, lai lasītu Sv. Rakstus, diskutētu un uzzinātu kaut ko vairāk par Dievu. Tā bērni un vecāki gatavojās šai skaistajai Ziemassvētku dienai, kurā notika viņu otrreizējā piedzimšana.

Kalnu Sv. Agates draudze gatavojas celt arī savu dievnamu. Padomju laika pēdējos gados Kalnu ciema, jeb kolhoza "Jaunais Komunārs" priekšsēdētājs Jānis Blūms iesāka celt kapliču. Tas bija bagāts kolhozs, ar dižiem plāniem. Kapličas projektu izstrādāja arhitekts Uldis Pīlēns. Projektā bija rakstīts, ka tā ir kapliča, tomēr pēc tādas īsti neizskatījās, drīzāk jau tā bija neliela baznīca.

Laikiem mainoties, celtniecības darbi apstājās - palika ielikti pamati, pa pusei uzceltas sienas, un vēl iedzīvotāju cerība, ka kādreiz šī būve tomēr tiks pabeigta. 2004. gada 5. februārī Nīgrandes pagasta padome nolēma piešķirt zemi un nepabeigto būvi Romas Katoļu Baznīcas Liepājas diecēzei, lai turpinātu celtniecību, un jaundibinātā draudze varētu pulcēties uz dievkalpojumiem.