Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Rabīni cīnās par vienreliģijas laulību
04.01.2005 pl. 15:20

Ervīns Svilāns, Vatikāna radio

Šodien Jeruzalemē notika īpaša rabīnu tikšanās, kur tika apspriests jautājums par vienas vai dažādu ticību kopdzīvi laulībā.

Šobrīd, lielākoties jauniešu dzīvo konkubinātā jeb bez Dieva svētības. Tas ir raksturīgs tieši tajās ģimenēs kur vīrs ir musulmanis un sieva ebrejiete. Šos jaunos pārus nevēlas pieņemt ne mošejas imami ne sinagogas ebreji. Viņi ir spiesti izšķirties starp ticību un savu draugu.

Rabīni ir ļoti nobažījušies par to ka arābi tiekas ar ebreju meitenēm un jauc tradicionālās ebreju ģimenes.

ŠAS partijas knesseta[*] biedrs Nisims Zeevs intervijā radiostacijai „Aruc Ševa” pastāstīja, ka šie jaunieši maina savu vārdu un uzvārdu, nēsā dažādu reliģiju atribūtus un maskējās tā ka pat grūti ir atšķirt kādu ticību tie praktizē. Ir jāatzīst tas fakts, ka kopš Izraēlas valsts dibināšanas nevienā sinagogā nav reģistrēta arābu un ebreju laulība. Pats deputāts Zeevs apsolā turpināt cīnīties par jauniešu pareizi reliģisko nostāju un par to, lai nākotnē šīs laulības netiktu oficiāli atzītas.

______
[*] - Knesset ir Izraēlas valsts īpašā sēde, kurā tiekas parlamenta komisijas eksperti. ŠAS ir politiska Izraēlas partija un tās deputāts Nisims Zeevs ir arī augstākminētās komisijas biedrs.