Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Amazon izņem spēli, kas slavina izvarošanu
18.02.2009 pl. 09:10

Datora spēle, kas ļāva spēlētājam virtuāli izvarot sievieti un pēc tam piespiest viņu veikt abortu, tika izņemta no lielākās Interneta mazumtirdzniecības kompānijas Amazon.

Pēc tam, kad lielākais interneta izplatītājs Amazon.com  izņēma no apgrozības strīdīgo japāņu spēli „Rapelay”,  to pašu izlēma darīt arī e-bay.

Arī  virknē e-bay piedāvāto  izsoļu bija ietverta šī programma, bet tagad šie piedāvājumi ir izņemti. Attiecīgajās lapās tagad ir rakstīts „Piedāvājums ir izņemts vai arī nav vairāk pieejams". Tajā pat laikā e-bay klientu serviss ir atbildējis uz daudzām portāla  WorldNet Daily lasītāju vēstulēm.

Pirms kāda laika interneta izplatītājs Amazon bija sācis iplatīt japāņu spēli „Rapelay”, kurā sievietes tiek izvarotas un vēlāk tiek piespiestas izdarīt abortu. Tā sauktais „izvarošanas simulators” tika pārdots internetā un  tajā bija ietverta arī grafiska spēles pamācība.

Lai arī produkta demonstrācija internetā  ir pieejama,  attiecīgā saite Amazon mājaslapā vairs nedarbojas.

Spēļu mājas lapas, kurās ir šīs spēles pārskats, apraksta „asaru mirdzumu jaunās meitenes acīs” brīdī, kad spēlētājs viņai uzbrūk.

Spēle sākas brīdī, kad spēlētāji, kuri iztēlojas sevi kā vīrieti, kurš metro stacijā  pielavās mātei iekams viņu izvarot. Tālāk viņi turpina uzbrūkot divām viņas meitām, kuras ir aprakstītas kā jaunavīgas skolnieces.

Spēlei, kura radīta Microsoft videi, ir arī „brīvā versija”, kurā spēlētājs var izvarot ikvienu sievieti un iegūt sev draugus tālākiem uzbrukumiem. Saskaņā  ar piezīmi kādā spēļu forumā, šajā spēlē ir iekļauti arī aborti. Ik reizi, kad sieviete tiek izvarota, pastāv grūtniecības iestāšanās  risks.

„Ja viņa kļūst grūta, ieteicams, ka Tu piespied viņu veikt abortu,” turpina piezīmes autors, „citādi  ik reizi, kad Tev būs seksuālas attiecības, viņas grūtniecība kļūs arvien redzamāka. Ja pieļausi bērna piedzimšanu, šī sieviete Tevi izgrūdīs uz sliedēm tieši priekšā vilcienam. Tā cīnies ar dzīvības aizstāvjiem!”

Spēli ir radījusi Japānā esošā kompānija „Illusion”, kura veido  3-D spēles lietošanai dažādās sistēmās. Enciklopēdijā „Wikipedia” kompānija norāda, ka tā gatavo spēles tikai Japānas tirgum un lietošanas pamācību gatavo tikai vietējiem spēlētājiem japāniski. Tomēr, lietojot Amazon.com, izvarošanas spēli  pirms izņemšanas no apgrozības varēja iegādāties cilvēki visā pasaulē.

Belfāstas (Lielbritānijā) avīze Telegraph citē Parlamenta leiboristu frakcijas deputātu Keitu Vazu, kurš bija šokēts, ka, lietojot Amazon, spēli  varēja iegādāties ikviens interesents un  ka viņš nodomājis savu satraukumu izklāstīt  parlamenta sesijā.

„Ir neciešami, ka ikviens var iegādāties spēli, kurā simulēts tāds noziegums kā izvarošana,” viņš pastāstīja avīzei.

„Ir pilnīgi šokējoši, ka vislielākais grāmatu tirgotājs piedāvā šādu spēli. Es nesaprotu, kā to var pieļaut. Es šo jautājumu ierosināšu Parlamentā un ceru, ka ir veiktas darbības, lai nepieļautu spēles pārdošanu,” Vazs piebilda.

LifeNews.com
Tulk. Jānis Lulle