Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Svētais tēvs plāno palikt aktīvs arī 2005. gadā
07.01.2005 pl. 18:27

Avots: www.zenit.org

Neskatoties uz trauslo veselību, Jānis Pāvils II ir uzsācis jauno gadu ar to pašu svinību un pasākumu programmu kā pagājušajā gadā.

Ziemassvētku laikā 84-gadīgais pāvests turpināja iknedēļas vispārējās trešdienu audiences kopā ar tūkstošiem ticīgo. Viņš arī, kā ierasts, turpināja pirms lūgšanas „Kunga Eņģelis” uzrunāt svētceļniekus svētdienās un svētku dienās.

Šo piektdien Svētais tēvs plāno atsākt savu parasto darba kārtību tiekoties arī ar valstu vadītājiem, bīskapiem no visas pasaules, Romas Kūrijas darbiniekiem un svētceļniekiem.

Šajā gadā viņš plāno veltīt labu daļu no sava laika, lai uzņemtu bīskapus, kas ierodas Romā savās piecu gadu vizītēs. Šīs vizītes atsāksies pirmajās janvāra nedēļās.

Pavasarī tiks izdota Jāņa Pāvila II jaunā grāmata "Atmiņa un Identitāte: saruna starp tūkstošgadēm" par 20. gadsimta svarīgākajām tēmām.

Viņš arī cer doties un Pasaules Jauniešu Dienām Ķelnē, kas notiks Vācijā, šī gada augustā.

Bīskaps Renato Bokardo, pāvesta ceļojumu organizators un Sabiedrisko Komunikāciju Pontifikālās Padomes sekretārs, teica, ka augusta ceļojums ir pagaidām vienīgais apstiprinātais ceļojums 2005. gadam, "bet tas nenozīmē, ka citu nebūs."

Itālijā daži Vatikāna darbības vērotāji domā, ka Jānis Pāvils II varētu apmeklēt Bari pilsētu, lai piedalītos Itālijas Euharistiskajā kongresā, kas notiks no 21.-29.maijam.

Kardināls Juzefs Glemps, Varšavas arhibīskaps metropolīts, ir teicis, ka pāvests varētu jūnijā apmeklēt savu dzimteni. Arī Īrijas bīskapi jau ir aicinājuši Svēto tēvu apmeklēt šīs salas tautu.

Jūlijā pāvests plāno atvaļinājumu Itālijas Alpos tāpat kā iepriekšējos gados.

Starp šajā gadā plānotajām beatifikācijām ir Šarls Fuko (1858-1916), franču pētnieks-pārtapis-mūks; Kardināls Klemens Augusts fon Galens (1878-1946), "Minsteres Lauva", kas vērsās pret Hitleru; un 13 mocekļi no 1920. gada vajāšanām Meksikā.

Bīskapu Sinode par Euharistiju ir plānota no 2.-29. oktobrim. Šis pasākums noslēgtu Euharistijas gadu. 

Pēc ZENIT materiāliem sagatavoja
LRKB Informācijas centrs