Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vidējie Austrumi ir pāvesta lūgšanu apustulāta centrā
07.01.2005 pl. 18:26

Avots: www.zenit.org

Katru mēnesi pāvests kopā ar tūkstošiem ticīgo visā pasaulē veltī lūgšanas un upurus kādā īpašā nodomā.

Šajā mēnesī Jānis Pāvils II lūdzas par cilvēkiem, kas strādā pie miera veicināšanas Vidējos Austrumos, lai viņi nekad nepagurst savos centienos.

Svētais tēvs izteica savas rūpes par nemieru Jēzus dzimtenē jau savā vēstījumā Pasaules Miera Dienai, kuras tēma bija "Ļaunums lai jūs neuzvar, bet uzvariet ļaunumu ar labu!"

"Es uzreiz domāju mīļo Āfrikas kontinentu, kurā dažādi konflikti, kas jau ir prasījuši miljoniem upuru, vēl joprojām turpinās," pāvests rakstīja. "Vai arī bīstamo situāciju Palestīnā, Jēzus dzimtenē, kurā nevar nonākt pie taisnīguma, miera un savstarpējas sapratnes, jo ik dienas to satricina konflikti, kurus vairo vardarbība un atriebība."

Viņš piebilda: "Lai sasniegtu mieru, ir skaidri jāapzinās, ka vardarbība ir nepieļaujams ļaunums un tā nekad nespēj atrisināt problēmas."

Katru mēnesi pāvests lūdzas arī kādā īpašā misiju nodomā. Janvāra mēnesī viņš lūgsies par paaicinājumiem misiju zemēs: lai Kungs turpina aicināt svētus un pašaizliedzīgus vīriešus un sievietes, kas ar dedzību pasludinātu Evaņģēliju visiem.

Pēc ZENIT materiāliem sagatavoja
LRKB Informācijas centrs