Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

2004. gada statistika par mirušajiem katoļu misionāriem
13.01.2005 pl. 11:18

Ervīns Svilāns, Vatikāna radio

Pagājušajā gadā visā pasaulē tika nogalināti piecpadsmit Romas katoļu Baznīcas misionāri. Šos datus ik gadus apkopo ziņu aģentūra „Fides”, kas tieši pēta katoļu Baznīcas misionāru darbību pasaulē.

Tāpat tiek ievāktas ziņas par ikvienu nogalināto misionāru neatkarīgi no tā, vai tas ir priesteris, mūks, mūķene vai arī lajs, katehēts. Ļoti bieži misionāri mirst dažādos nelaimes gadījumos vai arī glābjot dievnamu no zagļiem. Šajā gada atskaitē nav iekļauti tikai tie katoļu misionāri, kas mira Irākā. Tas ir tāpēc, ka nav iespējams noteikt precīzu mirušo skaitu un katra atsevišķa uzbrukuma motīvus.

Visvairāk katoļu misionāru miruši Āfrikas kontinentā. Oficiāli ir reģistrēti seši mirušie, kas tika nogalināti Ugandā, Burundi, Dienvidāfrikas Republikā, Ķenijā, Čadā un Burkina-Faso. Četri nāves gadījumi notika Latīņamerikā, no tiem divi Meksikā un pa vienam Gvatemalā un Čīlē. Āzijā tika nogalināti četri priesteri, no tiem trīs Pakistānā un viens Indijā. Runājot par Eiropu, tad tur tika nogalināts tikai viens priesteris, kas darbojās Bosnijā - Hercegovinā.

Pagājušajā gadā mocekļu nāvē mira desmit katoļu Baznīcas priesteri, trīs katehēti, viens mūks un viena mūķene. Septiņi no tiem bija Eiropas valstu pilsoņi, trīs no Latīņamerikas un četri no Āzijas.