Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Priesteru sanāksme: Dievs ir cienīgs, lai Viņam uzticētos
06.03.2010 pl. 12:05

Februārī Liepājas diecēzes priesteru sanāksme notika Lēnās, un to ievadīja katedrāles draudzes prāvesta Gata Mārtiņa Bezdelīgas garīgās pārdomas par tēmu: „Nāve. Bailes no nāves.”

Pēc garīgām pārdomām sekoja priesteru diskusija par šo tēmu.

Sanāksmes turpinājumā notika Svētā Mise, kuru svinēja Liepājas diecēzes bīskaps Vilhelms Lapelis kopā ar priesteriem. Svētās Mises sākumā ekselence atzīmēja, ka šajā senajā Lēnu baznīcā (attēlā) visi klātesošie ir pulcējušies pie Kristus altāra, lai tuvotos Dievam, lai savu sirdi vēl vairāk atvērtu Viņam un lai spētu Viņa gribai, Viņa iecerēm pateikt – Āmen - lai notiek Viņa prāts. Bīskaps pasvītroja, ka tad, kad cilvēks Dieva prātu pieņem kā vislabāko, tad arī patiesībā viņš piedzīvo mieru, piedzīvo patiesu prieku kopdzīvē ar Dievu, tuvākajiem un kļūst par miera un prieka nesēju pasaulei.

Savā sprediķī bīskaps apcerēja svētā Marka Evaņģēlija (Mk 8, 11- 13) fragmentu, kurā farizeji sāka strīdēties ar Jēzu un prasīja Viņam zīmi no debesīm, lai Viņam ieticētu. Ekselence pastāstīja, ka divas lietas mēs varam mācīties no šī Evaņģēlija. Pirmā ir tā, ka mums ir jāuzticas Dievam, jo Dievs ir tā vērts, lai Viņam uzticētos, Dievs ir pelnījis, lai Viņam uzticētos pilnīgi un bez atlikuma. Mums nav jāmēģina Dievu izrīkot vai pamācīt, kas Viņam būtu jādara, lai cilvēks Dievam ieticētu. Otrā lieta ir tā, ka farizejiem šķita, ka ja viņi ieticētu Dievam, tad viņi izrādītu Viņam milzīgu labvēlību. Ekselence uzsvēra, ka tomēr patiesībā viss ir tieši otrādāk. Dievs mūs pieņem par saviem mācekļiem un tādējādi mums Viņš parāda ļoti lielu labvēlību.

Pēc Svētās Mises Liepājas diecēzes bīskaps pateicās prāvestam Andrejam Mediņam, Lēnu draudzei un kopienai par viesmīlīgo uzņemšanu un visiem klātesošajiem novēlēja Dieva svētību. Turpinājumā notika kopīga priesteru dienas vidus lūgšana.

Dienas otrajā pusē teoloģijas doktors priesteris Pauls Kļaviņš sapulcējušos priesterus iepazīstināja ar vairākām ekumēniskā jautājuma nostādnēm, pēc kā notika aktīva diskusija.

Turpinājumā sekoja dažādu jautājumu izskatīšana.

Bīskaps informēja, ka 19. aprīlī Kurzemes diecēzē viesosies Apustuliskais nuncija un piedalīsies priesteru sanāksmē.

Ekselence atgādināja, ka priesteriem līdz 19. martam ir iespēja piedalīties pasaules mēroga konkursā, pastāstot par skaistāko atgadījumu savā kalpojumā - parādīt kā Dievs darbojas viņu dzīvē. Balvā paredzēts svētceļojums uz Romu. Konkursa noslēgumā visas interesantākās liecības tiks apkopotas un izdotas vienā grāmatā. Sīkāka informācija par šo konkursu atrodama Vatikāna radio mājas lapā.

Priesteris Andrejs Mediņš klātesošos iepazīstināja ar izveidoto Evaņģēlizācijas skolu Saldū sadarbībā ar Žozefu Bastēnu un piedāvāja citās draudzēs iepazīties ar šīs skolas darbību.

Liepājas diecēzes priesteru sanāksme noslēdzās ar kopīgām vesperēm.

Nākošā sanāksme notiks 15.martā Ventspilī.

S.Zustere,
"Vatikāna radio", Liepāja
Foto: Katedrale.lv