Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Liecības

Seko Kristum un dodies uz Otkombu
18.06.2010 pl. 13:06

Nils Jansons

Uzdrošinies sekot Kristum! Ar šādu devīzi vairāki simti jaunieši no visas pasaules no 1. līdz 6. augustam pulcēsies Otkombas abatijā Francijā kopienas Chemin Neuf organizētajā jauniešu festivālā. Lai kopīgi lūgtu un slavētu Dievu, svinētu svētkus, lekcijās stiprinātu savu ticību un mājās atgrieztos vēl dziļāk iepazinuši Jēzu Kristu.

Pirms septiņiem gadiem tieši šī Otkombas jauniešu festivāla laikā arī es beidzot uzdrošinājos sekot Kristum. Ierados šajā senajā klosterī kā „anonīms” kristietis, tāds, kurš neuzdrošinās apliecināt savu ticību draugu un kolēģu priekšā, kurš baidās ļaut Kristum pilnībā vadīt viņa dzīvi un pārveidot sirdi.

Festivāla nedēļas beigās kādas aizlūgšanas laikā biju uz ceļiem Krusta priekšā un uzticēju savu dzīvi Kristum, beidzot sakot vārdus, kurus tik ilgi nespēju sadūšoties izteikt: „Jēzu, es vēlos pilnībā Tev sekot, Tavs prāts lai notiek manā dzīvē!” Izteicu vārdus, kuri izmainīja manu dzīvi un atklāja ceļu uz Dieva Mīlestību.

Atgriezies Latvijā, jau bez bailēm varēju apliecināt Kristu, liecināt par Viņa mīlestību. Jo vienkārši biju iepazinis Jēzu Kristu kā personu, kā Dzīvo Dievu, kurš tik ļoti mani mīl, ka cietis manis dēļ Golgātā un augšāmcēlies, lai dāvātu man mūžīgo dzīvību.  

Ja esi 18 līdz 30 gadus vecs jaunietis, arī Tev ir iespēja viesoties Otkombas abatijā. 13.gadsimtā celtais cisterciešu mūku dibinātais klosteris ir viena no lielākajām Francijas arhitektūras pērlēm. Tas atrodas gleznainā Buržē ezera krastos, Alpu kalnu pakājē.  

Pirms nedaudz vairāk nekā desmit gadiem Baznīca Otkombas abatiju uzticēja katoļu kopienai Chemin Neuf. Šodien šajā senajā klosterī vienkopus dzīvo gan ģimenes, gan brāļi un māsas celibātā un priesteri. 

Autobuss uz Otkombu no Rīgas izbrauks 28.jūlijā, atgriešanās 10.augusta vakarā. Ceļā būs iespējams aplūkot Čenstohovu, Zalcburgu, Monako, Venēciju un Turzovkas svētvietu Slovākijā. Brauciena cena 170 lati. Sīkāka informācija un pieteikšanās pa tālruni 29473896 (Alfs).

"Katoļu Baznīcas Vēstnesis"