Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

MĀRTIŅDIENAS PIECI STĀSTI
03.11.2010 pl. 11:10

Visas šīs ģimenes vieno viena bēda - kā pabarot un apģērbt bērnus, kā izdzīvot bargajā ziemas saltumā. Ģimenes dzīvo, nesūdzas, cenšas pieņemt dzīvi tādu, kāda tā ir, tomēr ļoti priecātos par palīdzību un atbalstu. Gandrīz visās ģimenēs bērniem ir tikai mamma un katrai no tām sirdī dzīvo stāsts par noieto ceļu. Lai tuvākmīlestības un žēlsirdības darbi mūs attīra un sirds siltums saredz būtisko!

Liene viena audzina četru bērnus. Vecākais mācās 2. klasē, jaunākajam ir 2 gadiņi. Uz iespēju pastrādāt un nopelnīt Liene vienmēr atsaucas, tomēr patstāvīgā darbā iekārtoties nesanāk. Mazais bērns vēl neapmeklē bērnudārzu. Lienei ir veselības problēmas, tāpēc mūsu atbalsts būtu ļoti nepieciešams, palīdzot šai ģimenei ar sadzīvei nepieciešamām mantām (ledusskapi, veļasmašīnu utt., kā arī ar medikamentiem un iespējamām vizītēm pie ārsta).  Bērniem nepieciešama vesela mammīte, lai varētu par viņiem rūpēties no visas savas sirds un spēka.

Kristīne audzina divas meitenītes, viena meita ir skolniece, bet otra gatavojas skolai. Palikusi viena ar bērniem, centusies tos audzināt un rūpējusies kā mācēdama un varēdama. Kristīne ir otrās grupas invalīde. Dzīvoklītis tika piešķirts sociālajā mājā. Istabiņa ir neliela, tādēļ ļoti priecātos par divu stāvu gultu meitenēm un dažām nepieciešamām mēbelēm virtuvē. Tas atvieglotu ikdienas dzīvi, bērniem būtu lielāka istabiņa un katrai sava gulta, jo šobrīd tā nav. Bērniem arī ļoti nepieciešami vitamīni.

Sarmīte audzina divus dēlus. Vienam puisītim ir 5 gadi un viņš apmeklē bērnudārzu, brālītim ir 3 gadiņi un viņš dzīvojas pa māju kopā ar mammu. Jaunākajam bērnam ir veiktas vairākas galvas operācijas un māte cīnās par invaliditātes piešķiršanu. Sarmīte pazaudēja savu dzīves vietu- tas ir ļoti garš un skumjš stāsts. Tagad viņai ir piešķirts dzīvoklis Talsu raj. Laucienes pagastā. Tā ir māja pie ceļa meža malā. Līdz veikalam ir  kilometriem garš ceļš. Sarmīte savu dzīvi ir ielikusi Dieva rokās un apbrīnojama ir viņas spēja šajos apstākļos izdzīvot, audzināt bērnus, sniedzot viņiem labāko kas viņai ir - uzmanību un audzināšanu mīlestībā. Sarmīte priecātos par lielu ledusskapi. Arī medikamenti būtu nepieciešami gan mātei, gan bērniem, kā arī vitamīni un imūnsistēmu uzlabojoši līdzekļi.

Ilze tikai nesen palika viena ar saviem bērniem, tomēr nekrīt izmisumā, uzņemas rūpes un atbildību, un dzīvo tālāk. Viņai ir četri bērni, divi vecākie no tiem ir skolnieki un mācās internātskolā piecas dienas nedēļā, katru nedēļas nogali atgriežas un pavada mājās ģimenē. Ilze ikdienu aizvada rūpējoties par mazajiem bērniem un rosās pa māju. Apmeklē palīdzību sniedzošas organizācijas un kvalitatīvi sadarbojas, lai uzlabotu bērniem dzīves apstākļus. Ilzes bērniem nepieciešama katram sava gultiņa, divas divu stāvu gultas. Arī rakstāmgalds skolniekiem, lai mācīties būtu ērtāk.

Sarmītes un Raivja ģimenes galvenā problēma ir iztikas līdzekļu trūkums, jo abiem vecākiem nav pastāvīga algota darba. Ģimenē š.g. decembrī ir gaidāms ģimenes pieaugums. Šobrīd ģimenē aug 5 bērni: trīs puikas 7 gadi, 3 gadi un 1 gads un divas meitenītes 4 gadi un 10 mēneši. Dzīves apstākļi dzīvesvietā ir trūcīgi. Ģimene apdzīvo 1-istabas dzīvoklī. Dzīvojamā platība ir ļoti maza, lai tajā varētu uzturēties 7 cilvēki. Ģimenei ļoti būtu nepieciešama 2-stāvu bērnu gulta. Ģimenē ir viens pirmklasnieks, kurš šogad ar lielu prieku uzsācis savas skolas gaitas.