Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Pāvests pieņēmis Vilhelma Lapeļa atteikumu no diecēzes bīskapa amata pienākumu pildīšanas
20.06.2012 pl. 13:00
Šodien, 20.jūnijā, pāvests Benedikts XVI ir pieņēmis bīskapa Vilhelma Lapeļa atteikumu no Liepājas diecēzes bīskapa amata pienākumu pildīšanas.

Vilhelms Lapelis par bīskapu ir konsekrēts Liepājas Sv.Jāzepa katedrālē 2000.gada 25.martā, un kā Liepājas diecēzes bīskaps kalpoja no 2001.g. 12.maija līdz 2012.g. 20.jūnijam.

Bīskaps Vilhelms Lapelis atsveicinās no Kurzemes

Dārgie Liepājas diecēzes garīdznieki, konsekrētās personas, ticīgie laji un visi labas gribas ļaudis Kurzemē!

Vēršos pie jums, lai darītu zināmu, ka šodien, 20. jūnijā esmu saņēmis ziņu, ka Svētais Tēvs pāvests Benedikts XVI ir pieņēmis manu atteikumu no Liepājas diecēzes bīskapa amata pienākumu pildīšanas saskaņā ar Baznīcas tiesību 401. kanona 2. paragrāfu, kas nosaka, ka "bīskaps, kas slimības vai cita nopietna iemesla dēļ nespēj pildīt savus pienākumus, tiek aicināts atkāpties no amata". Esmu Svētajam Tēvam ļoti pateicīgs un patiesi iepriecināts, jo viņa lēmumu uztveru kā Dieva gribu, ko Viņš pauž caur pāvesta personu. Vienmēr esmu ticējis, ka nav nekā labāka, kā Dieva gribas izzināšana un tās īstenošana dzīvē.

Man sagādās gandarījumu, ja jūs ar cieņu un mīlestību pieņemsiet pāvesta Benedikta XVI iecelto pagaidu Liepājas diecēzes vadītāju Viņa Ekselenci bīskapu Edvardu Pavlovski, kā arī manu pēcteci - jauno Liepājas diecēzes bīskapu, kuru tuvākajā laikā pāvests nozīmēs.

Pateicos ikvienam par līdzšinējo sadarbību un atbalstu, ko dāsni no jums esmu saņēmis un lūdzu, lai Dievs jūs visus svētī.

Jūs ikvienu un jūsu vajadzības vienmēr iekļaušu savās lūgšanās, bet lūdzu, atcerieties arī mani savās lūgšanās, lai es spētu labi izmantot šo nākamo dzīves posmu - lai es vienmēr uzticīgi kalpotu Dievam un lai es Viņu un katru cilvēku arvien vairāk mīlētu.

Sestdien, 30. jūnijā plkst. 11.00 Liepājas svētā Jāzepa katedrālē notiks atsveicināšanās un Svētā Mise, kurā pateikšos Dievam par svētību manā kalpošanā un par ikvienu no jums, ko man ir bijusi laime sastapt.

Lai Kristus Māte Marija ņem mūs visus savā patvērumā!

Liepājas diecēzes emeritētais bīskaps
Vilhelms Lapelis

Katedrāle.lv