Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Arhibīskaps Kuldīgā vada rekolekcijas semināristiem
03.09.2012 pl. 15:16
No 29.augusta līdz 1.septembrim Kuldīgā notika Rīgas Katoļu garīgā semināra audzēkņu rekolekcijas, kuras šogad vadīja arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, raksta laikraksts "Kurzemnieks".

Svētā Pāvila rekolekciju māja šajās dienās uzņēma 23 topošos priesterus no 2. līdz 6. kursam, bet pirmkursniekiem bija rekolekcijas Aglonā. Mācību gads semināristiem aizritēs Rīgā – lekcijās un pastorālajā darbā ar cilvēkiem. Bet, lai tam sagatavotos, vispirms viņi kopā vada laiku nodarbībās, kas tuvina Dieva izpratnei un ļauj gūt dvēseles stiprinājumu.

Rekolekciju nolūks ir iekšējā atjaunotne, bet tā nav atpūta, un dienas ir piesātinātas. Garīgos vingrinājumus audzēkņiem vadīja Z.Stankevičs, kurš teica: "Tāpat kā sportisti pirms olimpiskajām spēlēm trenējas, lai sasniegtu labus rezultātus, tā arī topošajiem garīdzniekiem jāvingrina iekšējais cilvēks, lai tas atvērtos Dieva klātbūtnei, tai transformācijai, kas nāk no augšienes."

Trīs galvenās metodes ir: Dieva vārda lasījumi, tad lūgšana un pārdomas par tekstu, pēc tam dalīšanās atziņās, kā katrs izjūt Dieva pieskārienu savam iekšējam cilvēkam.

Ceturtdien viesi arī devās pastaigā pa pilsētu, bet vakarā arhibīskaps kopā ar Kuldīgas katoļu draudzes prāvestu Mihailu Volohovu vadīja dievkalpojumu gan semināristiem, gan draudzei.

Foto: RGS