Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Desmit ieteikumi Ticības gadam
01.10.2012 pl. 14:47
ASV Bīskapu konferences Evaņģelizācijas un katehēzes jautājumu komisijas prezidents bīskaps Deivids Rikens piedāvā 10 vienkāršus padomus kā izdzīvot Ticības gadu, kas Baznīcā sāksies 11.oktobrī.

Viņš atgādina, ka iniciatīvas mērķis ir ticības stiprināšana pašos katoļos un pasaules evaņģelizācija, kas veicama īpaši ar autentiskas kristīgas dzīves piemēru. Lai sasniegtu vēlamos rezultātus, katoļticīgajiem bīskaps iesaka: piedalīties Svētajā Misē, regulāri iet pie grēksūdzes, aizvien labāk iepazīt svētos, ik dienas lasīt Svētos Rakstus, studēt Vatikāna II koncila dokumentus, Katoliskās Baznīcas katehismu, iesaistīties savā draudzē brīvprātīgo darbā, palīdzēt trūkumcietējiem, aicināt savus draugus doties uz Svēto Misi un īstenot savā dzīvē Kalna Svētības. Runājot par pirmo padomu, bīsk. Rikens atgādina, ka piedalīties Euharistijā nozīmē personīgi tikties ar Kristu. Regulāra piedalīšanās Svētajā Misē stiprina mūsu ticību.

"Ticības gadu" Romas katoliskajā Baznīcā izlsudināja pāvests Benedikts XVI. 2011. gada 17. oktobrī Vatikānā tika publicēta pāvesta apustuliskā vēstule „Porta fidei”, ar kuru Benedikts XVI izsludināja "Ticības gadu". Tas sāksies 2012. gada 11. oktobrī un noslēgsies 2013. gada 24. novembrī, Kristus Karaļa svētkos.

Radiovaticana.org