Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Katoļticīgo klātbūtne digitālajā pasaulē
22.11.2012 pl. 16:33
Katoļticīgie aizvien vairāk izmanto digitālās tehnoloģijas, lai liecinātu par savu ticību – šādu secinājumu izdarīja ASV bīskapi, iepazīstoties ar pētījumiem, ko veica Džordžtounas universitātes pētījumu centrs, tiek ziņots Vatikāna Radio mājas lapā.

Aptauja liecina, ka Facebook, Twitter, blogi, kā arī You tube ieņem mūsdienu cilvēku dzīvē aizvien nozīmīgāku vietu. Aptuveni 80 % aptaujāto, kuri ir jaunāki par 30 gadiem, apliecināja, ka regulāri izmanto sociālos medijus, lai padziļinātu savu ticību un nodotu to tālāk citiem. Visvairāk tiek izmantots Facebook tīkls. Tajā ir savs profils 37 % katoļu, kuri dzimuši pirms 1943. gada. Savukārt pēc 1982. gada dzimušo Facebook reģistrēto lietotāju skaits pārsniedz 80 %. Bez tam, 24 % ticīgo izmanto mikroblogošanas sistēmu Twitter, bet 15 % sociālo tīklu LindekIn un 13 % fotoattēlu koplietošanas programmu Instagram. Baznīcas klātbūtni digitālajā pasaulē cilvēki vērtē caurmērā pozitīvi. Vēstījumā ASV bīskapiem Pontifikālās Sociālo komunikāciju padomes prezidents arhib. Klaudio Marija Čelli atgādināja, ka ir ļoti svarīgi, lai katoļticīgie laji liecinātu par savu ticību. „Daudzi katoļi ar savu balsi blogos, sociālajos tīklos un citos digitālajos forumos aizsniedz un uzrunā tos cilvēkus, kuriem citādā veidā nebūtu iespējas saskarties ar Jēzus vēsti,” raksta Vatikāna pārstāvis.

Sociālajos tīklos ir iespējams sekot līdzi arī latviešu katoļu medijiem. Twitter.com ir profili Katedrāle.lv un Katolis.lv, kā arī RGS (Rīgas Garīgais seminārs) un dažiem latviešu katoļu priesteriem.

Foto: Thecatholicspirit.com