Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Iesvētīs ekumenisku dievnamu Igatē
14.01.2013 pl. 13:47

Igatē, Vidrižu pagastā, 18. janvārī tiks iesvētīta Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīca, kas ir unikāla ar to, ka jau sākotnēji celta kā ekumenisks dievnams.

Lai gan galveno pārraudzības iniciatīvu ir uzņēmušies katoļi, tā durvis būs atvērtas visu konfesiju kristiešiem. 

18. janvāris kā dievnama iesvētīšanas diena nav izvēlēta nejauši. Šajā dienā visā pasaulē sākas Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību, kas ilgs līdz 25. janvārim un kuras laikā notiks dažādas ekumeniskas iniciatīvas. Biedrība „Igate", kas ir galvenais dievnama būvniecības virzītājs, pauž cerību, ka Igates baznīca veidosies par garīgu kultūras centru, kur notiks četru galveno konfesiju - katoļu, luterāņu, pareizticīgo un baptistu - dievkalpojumi, laulību ceremonijas, kristības, iesvētības, rekolekcijas, kā arī koncerti un citas labas iniciatīvas.

Igates Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīca tiek veidota arī kā vieta, kur prioritāra uzmanība būs veltīta aizlūgumiem par neiznēsātiem bērniem, par sievietēm, kas nevar ieņemt bērnu, sarežģītām vecāku attiecībām ar bērniem, bērnu veselības problēmām, u.c. ģimenes un dzīvības jautājumiem. Šī ir pirmā šāda veida lūgšanu vieta Latvijā, kur īpaša uzmanība būs veltīta šiem dzīvības jautājumiem.

Sv. Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīca atrodas skaistā vietā iepretim atjaunotajai Igates pilij un E.Melngaiļa muzejam un tajā var ietilpt aptuveni 100 cilvēki. Pie baznīcas arhitektoniskā risinājuma strādāja arhitekts Aleksandrs Sološenko. 

Jauno Igates baznīcu konsekrēs Rīgas arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs, bet dievkalpojumā piedalīsies arī citu konfesiju pārstāvi. Dievkalpojums sāksies plkst. 12.30.

LRKB IC