Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Jaunākā informācija par Benedikta XVI pontifikāta noslēgumu
27.02.2013 pl. 11:10
Vatikāna preses zālē otrdien, 26. februārī, notika kārtējais brīfings, kurā priesteris Federiko Lombardi iepazīstināja ar jaunākajām ziņām attiecībā uz pāvesta Benedikta XVI pontifikāta noslēgumu.

Ceturtdien, pulksten 11, Benedikts XVI sveiks un vienlaikus atvadīsies no kardināliem. Tās pašas dienas pēcpusdienā, pulksten 16 un 55 minūtēs ir paredzēts izbraukt no svētā Damasa pagalma, kas atrodas pie Apustuliskās pils un doties uz Vatikāna helikopteru laukumu. Šeit notiks atvadīšanās no kardināla-dekāna. Ap pulksten 17 un 15 minūtēm Svētais tēvs ieradīsies Kastelgandolfo. Klāt būs Albano bīskaps un citas autoritātes. Pulksten 17 un 30 minūtēs Benedikts XVI no Kastelgandolfo rezidences loga sveiks ticīgos. Tas būs viņa pēdējais publiskais sveiciens. Pulksten 20 Šveices gvarde aizvērs Kastelgandolfo Apustuliskās pils durvis, tādējādi oficiāli noslēdzot Benedikta XVI pontifikātu.

Kā pāvests Benedikts XVI sauksies turpmāk?

Tēvs Lombardi apliecināja, ka arī turpmāk viņu varēs saukt „Viņa Svētība Benedikts XVI”. Taču ir izvēlēti arī tituli „Emeritētais pāvests”, vai „Emeritētais Romas bīskaps”. Šo izvēli ir izdarījis pats pāvests konsultējoties ar kamerlengu un citām tuvu stāvošām personām.

Ir kļuvis zināms, ka Benedikts XVI nēsās baltu, vienkāršu apģērbu bez mantijas. Pāvestiem raksturīgās sarkanās kurpes tiks nomainītas pret citām. Izrādās, ka Benediktam XVI ir ļoti iepatikušās Meksikā, Leonā dāvinātās kurpes. Iespējams, ka viņš valkās šos apavus.

Zvejnieka gredzens saskaņā ar Konstitūciju Universi Dominici Gregis tiks iznīcināts.

Kas attiecas uz Sede Vacante laikposmu, piektdien, 1. martā, kardināls-dekāns nosūtīs visiem kardināliem oficiālu izsaukuma vēstuli, aicinot tos uz konklāvu. Kardinālu kongregācijas, jeb apspriedes varētu sākties pirmdien, 4. martā. Tās notiks Sinožu zālē. Kā jau teikts, kardināli dzīvos Domus Sanctae Martae – Svētās Martas namā Vatikānā. Istabas, kurās viņi apmetīsies, tiks izlozētas.

Sede Vacante laikā Vatikānu pārvaldīs Kardinālu kolēģija.

Radiovaticana.org
Foto: News.va