Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests Francisks vadīja Konklāva noslēguma Misi
15.03.2013 pl. 11:38
14. marta pēcpusdienā Siksta kapelā pāvests Francisks kopā ar kardināliem-elektoriem svinēja Svēto Misi. Iet, veidot un liecināt – tie ir ticīgo kopienas trīs uzdevumi attiecībā uz Dievu.

Par to savā pirmajā sprediķī runāja argentīniešu pāvests. Kas veic šos uzdevumus bez Dieva, tas to dara veltīgi. «Pats Pēteris, apliecinot ticību Jēzum Kristum, sacīja: Tu esi dzīvā Dieva Dēls, es sekoju Tev, bet nerunāsim par krustu, – homīlijā teica Svētais tēvs. – Par to nav runas. Sekošu Tev pa citiem ceļiem, bez krusta. Taču, kad ejam bez krusta, kad veidojam bez krusta un kad apliecinām Kristu bez krusta, mēs neesam Viņa mācekļi. Mēs kļūstam pasaulīgi. Mēs varam būt bīskapi, priesteri, kardināli un pāvesti, tikai ne Kristus mācekļi. Vēlos, lai mums visiem, pēc šīm žēlastības pilnajām dienām, būtu drosme staigāt Kunga klātbūtnē, kopā ar Viņa krustu. Un veidot Baznīcu uz Kunga Asinīm, kas tika izlietas uz krusta. Un apliecināt vienīgo godību: krustā piesisto Kristu. Šādā veidā Baznīca varēs iet uz priekšu. Novēlu to visiem, lai Svētā Gara spēkā un caur Marijas, mūsu Mātes, lūgšanu saņemtu šo žēlastību – iet, veidot un liecinat par krustā piesisto Jēzu Kristu».

Pēc Svētās Mises tika atvērtas pāvesta apartamentu aizzīmogotās durvis. Tikai tagad var sākties remonts. Vatikāna preses sekretārs paskaidroja, ka pāvesta pagaidu rezidence ir Svētās Martas māja. Priesteris Federiko Lombardi atgādināja, ka pirms astoņiem gadiem tiks veikts kapitālremonts, tāpēc šoreiz darbiem nevajadzētu kavēties pārāk ilgi. Ja arī remontdarbi ieilgtu, vienalga svētdienas pusdienlaikā no savas privātās bibliotēkas loga pāvests uzrunās Svētā Pētera laukumā uz «Kunga eņģelis» lūgšanu sapulcējušos ticīgos.

Tuvāko dienu laikā paredzēta jaunievēlētā pāvesta tikšanās ar emeritēto pāvestu Benediktu XVI, kurš šo amatu atstāja 28. februārī. Jau vēstīts, ka pāvesta Franciska pontifikāta inaugurācijas Svētā Mise notiks 19. martā – svētā Jāzepa svētkos.

Radiovaticana.org