Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Jaunais pāvests uztic savu kalpojumu Dievmātes aizbildniecībai
15.03.2013 pl. 11:02
Pāvests Francisks ceturtdienas rītā apmeklēja Marijas Lielāko baziliku Romā, lai, kā pats paziņoja savā pirmajā uzrunā, lūgtos uz Vissvētāko Jaunavu Mariju.

Viņu pavadīja Pontifikālās nama prefekts, arhibīskaps Georgs Gensvains un viceprefekts Leonardo Sapienca. Tā bija privāta vizīte, kas ilga nepilnu pusstundu. Pāvests lūdzās Dievmātes Salus Populi Romani svētbildes priekšā un nolika uz altāra ziedus – informē Vatikāna preses dienests. Bazilikas rektors Elio Monteleone uzsvēra, ka Bergoljo ir cieši saistīts ar šo mariānisko svētnīcu un tajā esošo Dievmātes ikonu. Tajā rītā bazilikā pāvests sastapa daudzus ticīgos, starp kuriem bija arī kāda sieviete, kas gaida bērnu. Viņa saņēma jaunievēlētā pāvesta svētību. Jaunais pāvests dažas nedēļas dzīvos Svētās Martas mājā, kamēr tiks veikts remonts Apustuliskās pils apartamentos.

14. martā, pēc vizītes Marijas Lielākajā bazilikā, Horhe Mario Bergoljo iegriezās Romas centrā esošajā priesteru viesnīcā, kas atrodas Skrofas ielā, lai paņemtu personīgās mantas. Visu savu bagāžu viņš nebija paņēmis uz Svētās Martas māju, kur dzīvoja konklāva laikā. Ceturtdienas pēcpusdienā Siksta kapelā pāvests Francisks kopā ar kardināliem svinēja pateicības Svēto Misi.

"Habemus Papam Franciscum". Tas ir pirmais pāvesta Franciska ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter. Sakarā ar Benedikta XVI atkāpšanos no amata, konts @Pontifex tika nobloķēts. Jaunā pāvesta profilam seko vairāk nekā 3,3 miljoni cilvēku, visvairāk angļu valodā runājošie (1,8 miljoni). 33 tūkstoši cilvēku seko latīņu un 30 tūkstoši arābu valodā.

Radiovaticana.org
Foto: News.va