Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Top katoļu iepazīšanās portāls latviešu valodā
27.01.2014 pl. 13:23
Katoļu iepazīšanās portāls kathtreff.org, kurš patlaban darbojas vāciski runājošajās valstīs, drīzumā būs pieejams arī lietotājiem Latvijā.

Portālu kathtreff.org 2005. gadā izveidoja laulāts pāris Gudruna un Martins Kūgleri no Vīnes un viņi to darīja pēc Zalcburgas palīgbīskapa Andreasa Launa ierosinājuma. Šajā vietnē kopā līdz šim bijuši reģistrējušies ap 7000 dalībnieku un pāri par 300 lietotāju jau slēguši laulību. Portāla latviešu versijas veidošanas iniciatore ir Baiba Vilciņa, kas sazinājās ar portāla veidotājiem un aicināja viņus uz sadarbību. Viņa atzīst, ka praktizējošiem katoļiem, kuri ir aktīvi iesaistījušies Baznīcas dzīvē, mūsdienās nav viegli atrast dzīvesdraugu, ar kuru varētu dalīties ticībā un kristīgās vērtībās. Tāpēc šāda interneta vietne ir vērtīga - tur neprecētie katoļi var atrast viens otru, un tā viņiem ir papildu iespēja iepazīties un, ja Dievs tā vēlas, iemīlēt vienam otru.

Portālā var izveidot savu profilu, godīgi aprakstot sevi, atbildot uz dažādiem profila jautājumiem, piemēram, kādi svētie mani iedvesmo; kāda ir mana mīļākā lūgšana; ko man nozīmē Baznīca, Dievs. Vietnē var meklēt portāla biedrus pēc noteiktiem kritērijiem, organizēt pasākumus neprecētajiem, dalīties domās par dažādām tēmām forumos, rakstīt vēstules, lūgties. Portālu veido gan tā komanda, gan paši portāla biedri. Tas ir vienkāršs, lai pēc iespējas vairākiem būtu pieejams, arī tiem, kas datoru ikdienā bieži neizmanto, kā arī, lai nebūtu vēlēšanās vietnē pavadīt pārāk daudz laika. Svarīgākais ir satikšanās klātienē, jo dzīve notiek klātienē, laulību virtuālajā vidē jau neviens neslēgs. "Sarakstīšanās ir laba lieta, taču patiesais iespaids rodas tikai satiekoties," skaidro B. Vilciņa.

Viņa arī stāsta, ka par portālu uzzinājusi no ticības māsām Austrijā un bija pārsteigta, ka kaut kas tāds ir. Tagad viņa teic, ka pieredze, reģistrējoties portālā, ir iedvesmojoša! Latvijā portāls būs pavisam drīz. Latvijas katoļiem tiks piedāvāta iespēja reģistrēties latviešu valodā, taču pēc brīvas izvēles sava profilā varēs iestatīt iespēju pieslēgties starptautiskajam katoļu iepazīšanās portālam, lai paplašinātu kontaktus ārpus Latvijas robežām. Turklāt pirmajiem 200 lietotājiem reģistrācija būs bezmaksas. Maksa ir nepieciešama portāla uzturēšanas izdevumiem un lai motivētu reģistrēties tādus dalībniekus, kuri tiešām meklē dzīvesdraugu.

Runājot par dialoga veidošanu digitālajā vidē vispār, B.Vilciņa uzsver, ka liecināt par Kristu mēs varam ar to, kādi esam savstarpējā saskarsmē. "Mēs Kristu nesam sevī. Interneta vidē ir liels vilinājums slēpties aiz anonimitātes, tomēr mums kā kristiešiem jāatceras, kas tas nav patiesi un nedrīkstam aizmirst pieklājību, un jāizvēlas tuvākmīlestības ceļš. Mēs visi esam tikai ceļā."

LRKB IC
Foto: arztsamui/Freedigitalphotos.net