Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Vatikāna komisija noslēdz izmeklēšanu Medžugorjē
30.01.2014 pl. 08:03
Vatikāna starptautiskā komisija, kas izmeklēja notikumus Medžugorjē, savu darbu ir pabeigusi un izmeklēšanas rezultātus iesniegs Ticības doktrīnas kongregācijai, 18. janvārī apstiprināja Vatikāns.

Vatikāns nāca klajā ar šādu paziņojumu:

"Svētā Krēsla preses biroja sekretārs tēvs Federiko Lombardi (Fr. Federico Lombardi) apstiprināja, ka starptautiskā komisija, kas izmeklēja notikumus Medžugorjē, tās pēdējo sanāksmi noturēja 17. janvārī. Komisiju, kuru dibinājusi Ticības doktrīnas kongregācija (TDK), vadīja kardināls Kamilo Ruīnī (Camillo Ruini). Komisija paziņo, ka ir savu darbu pabeigusi un izmeklēšanas rezultātus tā iesniegs Ticības kongregācijai."

Pēc tam, kad komisijas iesniegtos rezultātus būs izskatījusi TDK, tie tālāk tiks nodoti pāvestam, kurš arī teiks gala vārdu.

Komisija, kas stingrā slepenībā ir strādājusi jau kopš 2010. gada, un, kas veido starptautisku kardinālu, bīskapu, teologu un citu ekspertu komandu, ir veikusi ziņojumu detalizētu izpēti saistībā ar mariānisko parādīšanos Medžugorjē, kas sākusies 1981. gadā. Šīs parādīšanās regulāri turpinās līdz pat šodienai, saskaņā ar sešu „vizionāru” apgalvoto, un piesaista simtiem tūkstošu svētceļnieku ik gadu.

Vietējās hierarhijas centieni apkarot "Medžugorjes fenomenu", kļuva par pamudinājumu Vatikānam veikt savu neatkarīgu izmeklēšanu.

Daži horvātu ziņu dienesti spekulē ar ziņojumiem, ka komisijas atklājumi šajā sakarā nav „nedz jā, nedz nē” un, ka Vatikāns aizvien atļāvis cilvēkiem Medžugorji apmeklēt.

Medžugorje nav Baznīcas atzīts sanktuārijs, un nav atļaujas uz turieni organizēt oficiālus Baznīcas svētceļojumus, bet Vatikāns nevienam nav aizliedzis Medžugorji apmeklēt privāti.

Ncregister.com