Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Mums nav jābaidās no ļaunā gara, bet...
25.02.2014 pl. 14:07
Februārī Sicīlijā, Monreale diecēzē notika sanāksme priesteriem eksorcistiem. Šī bija desmitā šāda tikšanās priesteriem, kuri kalpo kā eksorcisti. Kopumā 35 priesteri-eksorcisti piedalījās šajā notikumā.

Šogad tikšanās tēma bija veltīta ļaunā gara apsēstībām un mocībām, kā arī ezotēriskām praksēm un alternatīvai medicīnai. Eksorcistu tikšanās vadīja priesteris t. Beninjo Palilla (attēlā).

Intervijā priesteris Beninjo paskaidroja, ka eksorcists iejaucas gadījumos, kad ļaunais gars valda pār cilvēka ķermeni, liedzot tam domāšanu, atmiņu un gribu (kas ir sliktākais gadījums), taču eksorcists ir nepieciešams arī gadījumos, kad ļaunais gars ietekmē cilvēku ar uzmācīgām idejām un domām. Šīs idejas var būt psihiski traucējumi, taču dažreiz iemesls ir tieši velnišķīgā ietekmē, atzīmē priesteris.

Exorcisms tiek veikts arī „velnišķīgas invāzijas” gadījumos, ja, piemēram, mājā mēbeles kustas pašas no sevis, atveras vai aizveras logi un durvis. „Eksorcista iejaukšanās ir nepieciešama gadījumos, kad ir neparasts naidīgumus pret Baznīcu,” kas, precizēja priesteris, „var būt kārdinājums, bet dažreiz tieša velna ietekme.”

Parasti eksorcists sadarbojas ar ekspertu komandu - tiesu psihopatoloģiju, pedagogiem, psihologiem, psihiatriem un citiem ārstiem.

Uz jautājumu, vai ir jābaidās no velna, priesteris atbildēja: "Noteikti nav. Viņš baidās no mums. Taču viņš cenšas mums iedvest bailes."

Mūs sargā eņģelis un ļaunais gars neko nevar pret mums. Tomēr, izņemot kārdinājumus, diemžēl cilvēki „atver bīstamus logus", skaidrojot apsēstības iemeslus, teica eksorcists.

Izmantot maģijas, burvestības, piedalīties garu izsaukšanās vai sātanisma rituālos - ir "visbīstamākie logi". Dažas alternatīvās medicīnas, kas šogad tika apspriestas eksorcistu sanāksmē, arī var kļūt par šādu „logu”. Tas ir atkarīgs no tā, kāds šīm medicīnām „ir zinātnisks pamatojums un cik lielā mērā tās sevī slēpj kaut ko, kas attiecas uz maģiju”, skaidroja pr.Beninjo.

Ļaunā gara apsēstības gadījumu vairošanos tēvs Beninjo skaidro ar to, ka cilvēki ir atvēruši pārāk daudz „bīstamos logus”. Un pasargāt sevi no briesmām var ar apdomību, un pats galvenais - ar dzīvi svētdarošās žēlastības stāvoklī (esam bez nāvīgā grēka), vienotībā ar Dievu un pieņemot sakramentus, kas kļūst par īstu vairogu pret jebkuru ļauno ietekmi.

Sicīlijas eksorcists ir novērojis, ka cilvēkiem, kas cieš no dēmoniskas ietekmes, ir nepieciešama īpaša Baznīcas mīlestība, kuras diemžēl viņiem trūkst. Mēs pārāk maz lūdzamies par šiem cilvēkiem, tāpēc viņi dažreiz gadiem nevar atbrīvoties no apsēstības.

"Eksorcisms ir liturģija,” atgādināja tēvs Beninjo Palilla, „tā ir Baznīca, kas lūdzas, tā ir Baznīca, kas atbrīvo. Tādēļ, ja eksorcistu neatbalsta Baznīca, kas lūdzas un nožēlo grēkus, atbrīvošana no ļaunā gara apsēstības notiek lēni.”

Katolik.ru