Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aprit mēnesis, kopš Latvijā darbojas iepazīšanās portāls katoļiem
19.03.2014 pl. 19:27
Jau mēnesi darbojas satikšanās vietne katoļiem katSat.lv, kas ir portāls dzīvesdrauga meklētājiem, kuri viens ar otru vēlas dalīties kristīgajās vērtībās. Līdz šim ir reģistrējušies 235 lietotāji no visas Latvijas.

Portāla veidotāji atzīst, ka ir apmierināti ar pašreizējo aktivitāti.

Svētā Jāzepa svētkos pastāvīgi augošajai katSat ģimenei klāt ir nākusi Horvātija – www.katSus.org! Tagad katSat lietotāji var savos starptautiskajos iestatījumos paplašināt meklēšanu, ietverot arī Horvātiju un pēc izvēles arī citas valstis. „Mūsu mobilajā laikā kopīga ticība bieži vien ir daudz vairāk vērta nekā izcelsme,” tā Gudruna Kūglere, kathTreff.org dibinātāja.

Aicinām neprecētos katoļus atmest aizspriedumus pret iepazīšanos internetā. Internets ir daļa mūsu dzīves un kļuvis par svarīgu ceļu partnera meklēšanā - ne kā pēdējā izeja – bet gan kā labs papildinājums. Dieva ceļi ir daudzveidīgi. Diezgan liela sociālās dzīves daļa ir „pārcēlusies” uz internetu. „Jau 30% mūsu brīvā laika mēs pavadām interneta vidē. Šis laiks partnera meklējumiem izpaliktu: pat ja mēs mazāk laika pavadītu internetā - to dara potenciālais partneris,” tā Gudruna Kūglere.

Iepazīšanās vietne īpaši var būt atbalsts tiem dzīvesdrauga meklētājiem, kuri ir no lauku rajoniem un Latvijas mazpilsētām. Nebūt nav jājūtas nepatīkami par to, ka esmu meklējumos, tieši otrādi – to atzīt ir brieduma pazīme, jo iekšēji nobriedis cilvēks neviena priekšā neko netēlo.

Runājot par iepazīšanās iespējām, jāmin pāvesta Benedikta XVI vecāki, kuri ir iepazinušies ar avīzes sludinājuma - iepazīšanās portālu priekšteča - palīdzību. 1920. gada 11. jūlijā J. Racingers avīzē „Altotinger Liebfrauenboten" ievietoja precību sludinājumu. Tā paša gada 9. novembrī viņš apprecējās ar Mariju. 1927. gadā kā trešais bērns ģimenē pasaulē nāca Jozefs Racingers.

Svētā Jāzepa svētkos lūgsimies par stiprām ģimenēm, kurās laulātie var celt un iedrošināt viens otru, dāvājot mīlestību viens otram visas dzīves garumā!

Baiba Vilciņa, katSat
Foto: David Castillo Dominici