Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Māsas karmelītes uzgleznojušas Jāņa Pāvila II ikonu
11.04.2014 pl. 08:34

Gaidot pāvesta Jāņa Pāvila II kanonizāciju, poļu māsas karmelītes, kuras kalpo Islandē, uzgleznojušas svētīgā pāvesta ikonu „Miera svētceļnieks”.

Māsa Mirjama šo ikonu rakstīja četrus gadus, bet pārējās māsas, kas dzīvo tajā klosterī palīdzēja viņai ar lūgšanām un savām idejām.

Ikonas augstums sasniedz 1,7 metrus. Tā ir uzgleznota uz ozolkoka dēļa un atrodas klosterī Islandes galvaspilsētā Reikjavīkā.

Lai saprastu kā pareizi lasīt Jāņa Pāvila II ikonu „Miera svētceļnieks”, māsas ir sagatavojušas arī īpašu aprakstu. „Pāvests ikonā attēlots kustībā, un viņa ornatu plivina vējš. Tas simbolizē viņa darbības intensitāti, bet visvairāk — Svētā Gara vēsmojumu, kas pavadīja Karolu Voijtilu visos svētceļojumos. Ikonā ornats ir atainots kā spēcīga liesma," teikts aprakstā.

Paskatoties uz ikonu, varbūt pārsteigs vienkāršās sandales, kas ir pāvestam kājās un kas nav pontifika oficiālā apģērba elements. Taču tas tika darīts ar nodomu un simbolizē Jāņa Pāvila II gara nabadzību, kā arī parāda pāvestu kā nenogurstošu svētceļnieku.

Svētīgā pāvesta Jāņa Pāvila II pasludināšana par svēto notiks 27. aprīlī.

Katolik.ru / Wiara.pl