Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Nogalināts katoļu priesteris
26.01.2005 pl. 07:27

Ervīns Svilāns, Vatikāna Radio

Indonēzijā, Javas salā, tika nogalināts Romas Katoļu Baznīcas priesteris, par to vēsta avīze The Australian.

Kā pastāstīja kriminālpolicijas virsnieks Sibri Kartiananto, tad 49 gadus vecais priesteris tēvs Tomas Harsidijons apkalpoja Purvorejo pilsētas draudzi un Javi salas provinces. Tad, kad viņš izgāja no Katoļu patversmes telpām, viņam tika veikts uzbrukums. Priesteris mira no ievainojumiem galvā.

Kā uzskata policijas virsnieks, tad visi fakti liecina, ka tā varētu būt vienkārša zādzība ar slepkavību. Par šo negadījumu netika ierosināta krimināllieta.

Interesants fakts ir tas, ka Javi salas provincē, kur lielākoties apdzīvo musulmaņi, bieži notiek uzbrukumi kristiešiem. Šajā slepkavības gadījumā tika noraidīts fakts par reliģiska rakstura slepkavību.

Vissvētākās Jaunavas Marijas dievnama draudzes locekļi pastāstīja, ka viņu draudzes prāvests bija svēts un labs cilvēks. "Mums šķiet, ka viņam nebija ienaidnieku, kas tīkotu pēc viņa nāves. Arī pats prāvests nekad nav minējis, ka viņam, kaut kas būtu draudējis vai šantažējis. Priestera nāve mūs ļoti šokēja."

Ir jāatgādina, ka no 1999. gada Indonēzijā notiek pastāvīgi musulmaņu uzbrukumi kristiešiem. Vislielākās vajāšanas notika Maluku provinces austrumos un centrāl-Sulavesijā.

Pēdējais incidents tika reģistrēts 2004. gada oktobrī, kad kāds maskā tērpies musulmaņu kaujinieks apšaudīja Poso provinces dievnamu. Tajā pašā mēnesī, apšaudes laikā, tika nogalināta kāda hinduistu sieviete un divi kristiešu vīrieši. Šajā dienā, netālu no galvaspilsētas Palu, ar dunci tika sadurti vēl divi kristieši.

Daudzi cilvēki uzskata, ka noziedzniekiem galvenais mērķis nebija zādzība, bet gan priestera Tomasa Harsidijona slepkavība.