Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Gribi atjaunot vai stiprināt ticību? Dodies svētceļojumā!
04.07.2014 pl. 13:36
„Svētīgi garā nabagie, jo tiem pieder debesu valstība.” (Mt 5,3) - ar šādu moto 27. jūlijā iesāksies Liepājas diecēzes svētceļojums Liepāja - Aglona.

Līdzīgi kā iepriekšejos gados arī šajā vasarā 27.jūlijā sāksies svētceļojums kājām no Liepājas uz Aglonu. Svētceļojuma laiku droši var saukt par rekolekcijām, kas notiek ceļā. Āreji viss izskatās kā ceļojums vai ekskursija, tomēr savā būtībā tas ir kaut kas cits. Tas ir laiks pavadīts ceļā un lūgšanā, saunās par Dievu un cilvēku, par dzīvi, ticību un ikdienas jautājumiem, laiks, kad kopā ieklausāmies Dieva Vārdā pārdomādami to, kad atklājam un piedzīvojam Dieva klātbūtni un Viņa mīlestību.

Daudziem svētceļojums ir saistīts ar konkrēto nodomu – pateicību vai lūgumu. Tie, kas tic svētceļojumā atrod laiku savas ticības atjaunošanai vai padzilināšanai un stiprināšānai. Tie, kas vēl nav pārliecināti par savu ticību svetceļojumā var atrast apstakļus, kas palīdz sadzirdēt Dievu un atklāt Viņa klātbūtni ikdienas dzīvē, lūgšanā, Svētajos Sakramentos, otrajā cilvēkā kā arī vairāk uzzināt par to kas ir ticība un ticības dzīve. Visiem tas ir laiks, kad cenšamies vairāk atvert sevi Dievam un tam uz ko Viņš grib norādīt.

Bez tam svetceļojums ir laiks, kad esam kopā un macāmies būt kopā (kas ir daudz vairāk nekā tikai būt blakus) ar citiem.

Šī gada svētceļojuma galvēnā tēma ir pirmā no Jēzus svētībām ar kurām sākas kalna sprediķis: „Svētīgi garā nabagie...” Tie ir Evaņģēlija vārdi, kurus pāvests Francisks izvēlējās jauniešiem par šī gada Jauniešu dienu tēmu. Jēzus piedāvā katram ceļu, kas nav viegls un pieprasa iet „pret straumi”, bet ved uz pilnību, uz patiesu laimi un prieku.

Svētceļojuma maršruts: Liepāja – Gavieze – Asīte – Nīgrande – Grīvaiši – Auce – Mežmalieši – Eleja – Bauska – Skaistkalne – (brīva diena) – Darbnīcas – Nereta – Aknīste – Bebrene – Nīcgale – Kalupe – Višķi – Aglona.

27. jūlijā (svētdiena) 8.00 lūgšana un bīskapa svētība Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē, 8.45 dosimies ceļā. Tie, kas dzīvo ārpus Liepājas, varēs ierasties 26. jūlijā vakarā un pārnakšņot draudzes mājā (lūdzu laicīgi pieteikties). Aglonā ieradīsimies 13. augustā pēcpusdienā.

Dalības maksa – 45 €, bet tā pilnībā nesedz svētceļojuma izdevumus, tāpēc lūdzu pēc iespējām atbalstīt svētceļojumu ar ziedojumiem. Ziedot svētceļojuma vajadzībām var pie priestera – svētceļojuma vadītāja, kā arī savās draudzēs pie prāvesta ar norādi, ka tas ir Liepājas diecēzes svētceļojuma vajadzībām. Jau iepriekš pateicos visiem, kas materiāli atbalstīs svētceļojumu. Savukārt svētceļojuma laikā katru dienu pieminēsim jūs lūgšanā, īpaši Svētajā Misē.

Sapulce tiem, kas dosies svētceļojumā: 13. jūlijā (svētdienā): Liepājā, tējnīcā pie sv. Jāzepa katedrāles plkst. 17.00.

Pieteikšanās svētceļojumam (ieteicams līdz 13.VII): pie svētceļojuma vadītāja: priesteris Mariušs Kempa, tālr. 26578580.

Pēc svētceļojuma – svētceļnieku salidojums: Aizputē, 30./31.augusts – pasākums svētceļniekiem un visiem, kas vēlas satikties un ieklausīties svetceļnieku atmiņās.

Pr. Mariušs Kempa
Foto: Katedrāle.lv