Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Vasaras laikā Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē notiks vairāki pasākumi
10.07.2014 pl. 15:08

Jūlija un augusta mēnešos Liepājas Svētā Jāzepa katedrālē notiks vairāki zīmīgi pasākumi, tostarp arī jauna altāra isvētīšana un katedrāles iesvētīšanas 102. gadadienas atzīmēšana.

Ministrantu kursi.

No 7. līdz 13. jūlijam Liepājas Sv. Jāzepa katedrālē notiek ministrantu kursi, kurus vada Rīgas Garīgā semināra students Kristaps Oliņš un priesteris Gatis Mārtiņš. Ministranti atbraukuši no Gramzdas, Priekules, Cīravas, Grobiņas, kā arī piedalās vietējie . Katru dienu notiek nodarbības apgūstot katehizmu, garīgās dzīves pamatus, liturģiku un arī praktiskas kalpošanas iemaņas. Ministranti piedalās katru dienu Svētā Misē un dzied laudes, vesperes un kompetoriju (t.i. rīta, vakara un pirms gulētiešanas lūgšana).  Vakaros noskatās filmu par Sv. Rakstu tēmām. Protams, vislabākā izklaide, šajā karstajā laikā, ir peldēšanās jūrā. 

Jauna altāra iesvētīšana. 

Svētdien, 27. jūlijā, kad Katoliskā Baznīcā Latvijā svinēs Rīgas Metropolijas dievnamu iesvētīšanas svētkus, bīskaps Viktors Stulpins Liepājas katedrālē Svētā Misē pulksten 11 iesvētīs sv. Kārļa Boromeja altāri, atzīmējot vecās baznīcas 252 iesvētīšanas gadadienu. Veco baznīcu (kuras viena daļa ir tagadējā Dievmātes kapela) iesvētīja 1762.gada 29.jūlijā un par šīs baznīcas debesu aizbildni pāvests Klements XIV pasludināja sv. Kārli Boromeju, dāvājot šī svētā kardināla relikvijas. 

Sv. Kārlis Boromejs ir studentu, skolēnu un arī priesteru aizbildnis.

Pasākuma ietvaros pirmo reizi tiksi izstādīti arhitektu Melvila un Strandmaņa Sv. Jāzepa baznīcas pārbūves projektu oriģināli, kas tapuši pirms 100 gadiem.

Pievakarē katedrālē tiks atvests Pasaules Jauniešu dienu krusts, kas ceļo pa visu pasauli. Tādēļ katedrālē notiks lūgšanas par jauniešiem un Pasaules Jauniešu dienām.

Sv. Jāzepa katedrāles iesvētīšanas 102. gadadiena.

6. augustā sakarā ar Sv. Jāzepa katedrāles iesvētīšanas 102. gadadienu galerijā "Sv. Jāzepa tornis" tiks atklāta izstāde "Liepājas vējš", kurā būs skatāmi vietējo mākslinieku darbi. Tajos būs attēlota mūsu zeme un Liepāja, kas ir stāsts par mums citu valstu ļaudīm. Būs arī nominācijas, tās piešķirs starptautiska žūrija.

Gatavojoties katedrāles iesvētīšanas svētkiem 2.augustā pulksten 11 sāksies plenērs, kurā tiek aicināti mākslinieki, lai gleznotu Sv. Jāzepa katedrāli. Piedalīties var ikviens mākslas mīļotājs. Plenērā tapušie mākslas darbi paliks katedrāles krājumos.