Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Mieram tuvu

Kam ir augstākā vērtība manā dzīvē?
10.08.2014 pl. 08:08

Priesteris Pēteris Skudra

Priestera komentārs XIX svētdienai (10.08.2014)

Šodien Svētie Raksti mūs aicina pārdomāt par to, kas mums ir svarīgs, uz ko ir vērsts mūsu skatiens. Uz šīm pārdomām mūs mudina pravietis Elijs. Pievērsīsim uzmanību viņa vārdam!

Vārds Elijs – Eli Jahu – ebreju valodā nozīmē mans Dievs ir Jahve. Pravieša vārds, viņa identitāte norāda uz to, kas ir viņa Dievs, augstākā vērtība, pēc kuras viņš tiecas. Jahve Bībelē ir Dieva vārds, kuru Viņš pats atklāja Mozum. Jahve ir īstais Dievs, visas pasaules Valdnieks un Radītājs, kurā mēs dzīvojam, kustamies un esam (sal. Apd 17, 28).

Tu vari sev tagad uzdot jautājumu: kas ir mans Dievs? Kam ir augstākā vērtība manā dzīvē? Atbildot uz jautājumu par savu mērķi, cilvēks labāk saprot pats sevi. Jautā sev nevis: “Ko es gribētu par savu augstāko vērtību?” – bet gan: “Kam tiešām ikdienā visvairāk pievēršu uzmanību?” Pēc kā visvairāk ilgojos? Par ko visvairāk rūpējos? Par veselību? Labklājību? Drošību? Ģimeni? Baudu? Seksu? Varu? Tās visas ir labas lietas, Dieva dotas, bet, tiklīdz tās kļūst svarīgākas par to devēju – Dievu, tā kļūst par elkiem, kas mums vairs neļauj skaidri saklausīt Dieva balsi. Tad šīs lietas jaucas pa mūsu galvu un neļauj koncentrēties uz pašu svarīgāko – uz Dievu, debesu un zemes Radītāju, kurš katru no mums sauc par savu bērnu.

Iedomājies! Visvarenākā, visietekmīgākā būtne – Dievs, kam pienākas slava un pielūgsme un bez kā nekas nevar pastāvēt, – tevi sauc par savu mīļo dēlu vai meitu. Tu esi Viņam īpašs / īpaša. Atliek jautājums: kāda ir tava atbilde? Cik Viņš ir svarīgs tev?

Ja gadījumā tu atklāj, ka citas lietas ir bijušas svarīgākas par Dievu, neuztraucies! Uztici to visu Viņam! Vienkārši centies pārējo ikdienā atlikt malā, lai veltītu laiku Dievam. Kaut 15 minūtes dienā. Sāc ikdienā lasīt Bībeli! Vienas nodaļas izlasīšana nemaz tik daudz laika neprasa. Braucot sabiedriskajā transportā vai apstājoties sastrēgumā, izslēdz uz brīdi radio vai mūzikas atskaņotāju un pacel savas domas uz Dievu, pastāsti Viņam, kā tev iet! Un arī tu kopā ar Eliju varēsi piedzīvot Dieva klātbūtni savas sirds klusumā un pēc tam ar jaunu sparu nodoties savu ikdienas pienākumu pildīšanai. Atrodi laiku Dievam!

Mieramtuvu.lv
Foto: Freedigitalphotos.net/cuteimage