Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Izdots pirmais kompaktdisks un grāmata ar Tezē kopienas dziesmām latviešu valodā
23.08.2014 pl. 10:44
Gatavojoties Tezē Baltijas reģionālajām dienām šī gada 26.-28. septembrī Rīgā, izdots pirmais Tezē kopienas dziesmu ieraksts latviešu valodā „Svētīta tauta”.

Par kompaktdiska nosaukumu kalpo īpaši Rīgas tikšanās reizei Tezē kopienas brāļa komponēta dziesma latviešu valodā ar 89. psalma vārdiem.

Ierakstu veidojis vairāku Latvijas draudžu apvienotais koris un mūziķi diriģentes Andas Zikmanes vadībā. Tajā iekļautas 22 dziesmas no Tezē kopienas dziesmas latviešu valodā, 19 no tām – latviešu valodā. Diriģente Anda Zikmane par paveikto saka: „Kompaktdisks “Svētīta tauta” ir ilgi lolots sapnis. Tezē brāļi vienmēr ir teikuši, ka viss ir mūsu pašu rokās, nu šis sapnis patiešām burtiski ir mūsu rokās. Un atkal jābrīnās par Dieva brīnišķīgo darbu, jo tikai Viņš var savest kopā tik daudz un dažādus cilvēkus, lai kopā sanāktu kaut kas tik skaists un daudzveidīgs!”

Kompaktisks veidots askētiskā stilistikā, izmantojot gaismas refleksiju kā atsauci uz ieraksta tituldziesmas vārdiem – „Svētīta tauta, kas gavilēt prot, Kungs, Tava vaiga gaismā tie staigā!”

Tezē kopienas īsās, meditatīvās dziesmas ir labi pazīstamas Latvijas draudzēs. No jauna atkal un atkal atkārtojot Svēto Rakstu vārdus, tie stiprina mūsos ticības patiesības, ļauj ieklausīties Dievā. Latviešu valodā izdziedātas lūgšanas ļauj tām vēl personiskāk atbalsoties mūsu sirdīs, iemājojot tur un iedrošinot mūs arī ikdienas gaitās paļauties un meklēt iekšēju vienotību ar Dievu.

Gadu gaitā Latvijas svētceļnieki pēc atgriešanās no Tezē kopienas radījuši virkni dažādu dziesmu tulkojumu, kuri nekad nav tikuši apkopoti. Tagad, ceļā pretim Tezē reģionālajām dienām Rīgā, izdota arī pirmā Tezē kopienas dziesmu grāmata latviešu valodā. Tā ļaus vienoties vārdos un melodijās dažādu draudžu dziedātājiem, kas pazīst Tezē mūziku jau daudzus gadus. Grāmatā iekļautas vairāk nekā 100 dziesmu notis un tulkojumi latviešu valodā, kā arī praktiski padomi Tezē lūgšanas sagatavošanā un lūgšanas kārtības apraksts.

Ikviens Tezē mūzikas draugs ir aicināts piedalīties ieraksta un dziesmu grāmatas atklāšanas pasākumā trešdien, 27. augustā, Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā plkst. 18:00. Kompaktdisku un dziesmu grāmatu varēs iegādāties atklāšanas pasākumā, kā arī pēc atklāšanas tas būs pieejams draudžu grāmatgaldos un citās vietās. Informācija par izdevumu iegādāšanās iespējām sekos.

Taizeriga2014.lv