Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pasaules lielāko reliģiju līderi paziņo: Nav svēta kara!
15.09.2014 pl. 12:17
300 līderi no pasaules reliģijām bija sanākuši kopā, lai no 7. līdz 9. septembrim Antverpenē (Beļģija), piedalītos starptautiskā samitā: Miers ir nākotne.

Starpreliģiju samits, kuru organizēja Svētā Egīdija kopiena, apstiprināja paziņojumu, ka "nepastāv tāds svētais karš. Citu iznīcināšana Dieva vārdā vienmēr ir zaimošana".

Šajās dienās dažādās vietās pilsētā notika 25 paneļdiskusijas par tādām aktuālām tēmām kā: "Reliģijas un vardarbība", "Ekonomika miera kalpošanā", "Ilgtspējīga attīstība un cīņa pret nabadzību 21. gadsimtā", "Nigērija: izejot no vardarbības tuneļa", kā arī tīri filozofiska, reliģiska un sociāla satura tēmas: "Lūgšana glābs pasauli", "Reliģiju un kultūru dialogā par dzīvības vērtību" un citas tēmas.

Tikšanās noslēguma paziņojumā tika uzsvērts, ka 100 gadus pēc Pirmā pasaules kara pasaulē joprojām pastāv kara problēma. Reliģiskie līderi īpaši nosodīja karu ticības vārdā.

"Mēs dzirdējām no dažādu reliģiju pārstāvjiem: karš nevar būt svēts. Tikai miers ir svēts, jo tāds ir Dieva vārds, jo runa ir par sieviešu un vīriešu dzīvībām," tikšanās noslēgumā teica Svētā Egīdija kopienas dibinātājs Andrea Rikardi (Andrea Riccardi).

Katolik.ru/Santegidio.org