Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Prezentēta Pasaules Ģimeņu tikšanās ikona un lūgšana
15.09.2014 pl. 13:04
ASV pilsētā Filadelfijā prezentēta Pasaules Ģimeņu tikšanās lūgšana. Arhibīskaps Č. Jozefs Kaputs paudis cerību, ka tā palīdzēs garīgi sagatavoties šim nozīmīgajam pasākumam.

Pasaules Ģimeņu tikšanās norisināsies 2015. gadā no 22. līdz 27. septembrim Filadelfijā. Iespējams, ka tajā piedalīsies arī pāvests Francisks. Šī gada 7. septembrī, prezentējot lūgšanas tekstu, kas sagatavots 18 valodās, arhibīskaps Kaputs vēlēja, lai tā stiprina ģimeņu attiecības ar Dievu. Publicējam lūgšanas tekstu:

Mūsu Dievs un Tēvs,
vienotībā ar Jēzu, Tavu Dēlu un mūsu Pestītāju,Tu esi pieņēmis mūs par saviem dēliem un meitām
Svētās Baznīcas ģimenē.

Lai Tava žēlastība un mīlestība
palīdz ģimenēm visā pasaulē
būt savstarpēji vienotām
un uzticīgām Evaņģēlijam.

Lai Svētās Ģimenes piemērs
un Svētā Gara spēks
palīdz visām ģimenēm,
sevišķi tām, kuras pārdzīvo krīzes un grūtības,
kļūt par vienotības un lūgšanas mājām,
un dzīvot patiesībā un mīlestībā.
Caur mūsu Kungu, Jēzu Kristu. Amen

Jēzu, Marija un Jāzep, lūdziet par mums!

Filadelfijas arhibīskaps atgādina, ka šīs lūgšanas mērķis ir palīdzēt ģimenēm stirpināt cerību un ticību, un iesaka lūgties to katru dienu. Kopā ar lūgšanu tika prezentēta arī ikona, kurā attēlota Jaunava Marija ar Bērnu Jēzu un saviem vecākiem, Joahimu un Annu. To veidojis mākslinieks Neilsons Karlins. Plašāka informācija par Filadelfijā paredzēto ģimeņu saietu atrodama interneta mājas lapā (worldmeeting2015.org).

Otrdien, 16. septembrī, Vatikānā notiks preses konference, kuras laikā Filadelfijas arhibīskaps Č. Jozefs Kaputs un Pontifikālās ģimeņu padomes vadītājs arhibīskaps Vinčenco Paļja žurnālistus iepazīstinās ar Pasaules Ģimeņu tikšanās norises un sagatavošanās programmu. Tās temats - „Kopā ar Bīskapu Sinodi ceļā uz Filadelfiju 2015”.

Radiovaticana.va