Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Katedrālē atjaunota sv.Terēzītes kapela
23.09.2014 pl. 18:27

Svētās Terēzes no Lizjē (1873-1897) kapela atrodas kreisā pusē Svētā Jāzepa katedrāles priekšnamā. Līdz šim nezinātājiem vai tūristiem bija viegli paiet kapelai garām to nepamanot.

"Draudzē cenšamies sakārtot visas vietas, visus stūrus," saka prāvests Gatis M.Bezdelīga. "Savulaik sakārtojām Adorācijas kapelu, Krusta altāri un sv. Kārļa Boromeja altāri, bet tagad pienāca laiks arī svētās Terēzītes kapelai."

Sv. Terēzītes kapelas atjaunošanas darbi iesākās jūlijā un vasarā tie tika arī pabeigti. Atjaunošanas darbi skāra kapelas sienas, altāri un svētbildes ietvaru. Par darbiem, kas padarīts pr. Gatis saka: "Sv.Terēzes bilde bija pietiekoši labā stāvoklī, tikai ķīļrāmis un virsējais rāmis bija ķirmju apskādēts, un tie vienkārši izjuka rokās. Tika pasūtīts un iegādāts jauns rāmis svētbildei. Maigonis Rungovskis daļēji atjaunoja sienu ornamentus kapelā un arī atjaunoja altāra krāsojumu. Kapelā tagad ir iekārtots arī apgaismojums, bet pie svētās Terēzītes altāra varēs aizdegt svecīti, to reizē upurējot ar lūgšanu."

Līdz ar šo darāmu darbu skaits katedrālē vēl nav beidzies. Jāsaved kārtība gan jumta segums un tā konstrukcijas, gan dievnama kreisā siena, gan logi un presbiterijas balkona grīda. Uz doto brīdi ir saņemts būvinžiniera slēdziens jumta segumam un tā konstrukcijām. Ir saņemts finansējums no Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Kultūras pieminekļu izpētes, glābšanas un restaurācijas programmas katedrāles jumta seguma un to konstrukciju remontam. Jumtam nepieciešams seguma remonts, kā arī to konstrukcijām, jo tās ir mitruma bojātas. Pēc jumta salabošans, tiks remontēta dievnama kreisā siena, kurā šobrīd ir pastiprināts mitrums.