Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Rīt sākas Tezē Baltijas reģionālā tikšanās Rīgā (programma)
25.09.2014 pl. 17:26
26. septembrī Rīgā sāksies Tezē kopienas veidotā Baltijas reģionālā tikšanās, kas ilgs līdz 28. septembrim. Šajās dienās Rīgas draudzēs pulcēsies apmēram 1000 jaunieši no 16 mūsu reģiona valstīm.

Taizeriga2014.lv mājas lapā šodien tika publicēta detalizēta pasākuma programma, karte, informācija par semināriem un tematiskajām darbnīcām. Šos materiālus reģistrētie dalībnieki saņems viņu uzņemšanas vietā. Bet tie, kas nav reģistrējušies, ir laipni aicināti piedalīties pasākumā, šos materiālus lejupielādējot un izdrukājot no mājas lapas.

Pirmā kopīgā lūgšana rīt, 26. septembrī, notiks jau plkst. 13 Rīgas Sv. Pētera baznīcā, kas visu trīs dienu garumā būs centrālā lūgšanu vieta. Tur jaunieši aizlūgs par mieru mūsu reģionā un kaimiņvalstīs, kļūstot par miera vēstnešiem kara un konfliktu saviļņotajā pasaulē.

Pusdienošanas vieta tikšanās dalībniekiem būs netālu esošā Rīgas 3. vidusskola. Turpat viņi saņems arī vakariņu paciņas. Pasākumu organizatoru pārstāve Kristīne Jaunzeme pastāstīja, ka dalībnieki pusdienās saņems siltu ēdienu, bet vakariņās būs picas, tortiljas - drīzāk tādas piknika paciņas, jo pasākuma programma ir ļoti saspringta. Ēdienu nodrošina ēdināšanas uzņēmums, bet visus pārtikas izdalīšanas un sakopšanas darbus veiks brīvprātīgie. Svētceļniekiem būs pieejami skolas gaiteņi, bet labos laikapstākļos būs iespējams paēst arī skaistajā skvērā pie skolas. K. Jaunzeme uzsvēra, ka svarīgs  šais dienās būs nevis ēdiens vai vieta, kur sēž, bet sadraudzība.

Pēcpusdienā jaunieši dosies uz vietējām draudzēm, kas viņus uzņem visu trīs dienu garumā. Šādu viesmīlības kalpošanu ir uzņēmušās 16 Rīgas un Rīgas apkaimes katoļu, luterāņu un baptistu draudzes. No katoļu vidus ir iesaistījušās astoņas draudzes - Sv. Jēkaba katedrāles, Sv. Marijas Magdalēnas, Sv. Terēzes no Bērna Jēzus, Sv. Alberta, Sv. Franciska un Sv. Jāzepa draudze Rīgā, kā arī Ogres Sv. Meinarda un Jelgavas Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrāles draudze.

Piektdienas vakarā visi svētceļnieki vēlreiz pulcēsies uz kopīgu lūgšanu Sv. Pētera baznīcā Vecrīgā.

Sestdiena jauniešiem sāksies ar brokastīm viesģimenē un rīta lūgšanu vietējā draudzē. Svētceļnieki mazajās grupās pārdomās to, kā paplašināt draudzību ārpus robežām, kas mūs iegrožo. Dalībnieki varēs tikties arī ar "cerības lieciniekiem". K. Jaunzeme skaidro, ka tā ir iespēja draudzei liecināt par to, kā tā kalpo pasaulē, piemēram, dodoties uz cietumu, strādājot ar bērniem, apmeklējot vecus un slimus draudzes locekļus.

Dienas vidū jaunieši pulcēsies uz kopīgu lūgšanu Sv. Pētera baznīcā un tad dosies uz semināriem un tematiskajām darbnīcām, kuru piedāvājums ir ļoti plašs. Tās būs veltītas tādām tēmām kā dzīves aicinājums un svarīgākie lēmumi, kalpošana nabadzīgākajiem, izlīgums mūsdienu sabiedrībā, klusums un iekšējā lūgšana, piedošana, vienotība un kopība. Semināros savās pārdomās dalīsies arhibīskapi – Jānis Vanags un Zbigņevs Stankevičs, pr. Arnis Maziļevskis, pr. Rodions Doļa, mācītājs Ivars Jēkabsons, Mātes Terēzes tuvākmīlestības ordeņa Žēlsirdības misionāres un Betānijas dominikāņu māsa Diāna Cērmane, u.c.

Mūzikas draugiem būs iespēja piedalīties Tezē dziesmu mēģinājumā Rīgas Doma baznīcā, kā arī apmeklēt ērģeļmūzikas koncertu Sv. Jāņa baznīcā. Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu atklās seminārs par baznīcu arhitektūru Rīgā un pasaulē, notiks arī Rīgas iepazīšana gida pavadībā, ekskursija uz Jūrmalu un Latvijas Kristīgo akadēmiju.

Sestdienas vakarā Sv. Pētera baznīcā būs kopīga lūgšana, kuras laikā uzrunu teiks Tezē kopienas vadītājs brālis Aloīzs. Šīs lūgšanas noslēgumā būs arī Kristus gaismas svinības.

Svētdien svētceļnieki pulcēsies vietējās draudzēs, kur piedalīsies dievkalpojumā. Katra grupa būs aicināta sniegt liecību vai nodziedāt kādu dziesmu, lai pastāstītu par savas vietējās kopienas dzīvi un cerībām. Pirms noslēdzošās kopīgās lūgšanas Sv. Pētera baznīcā jauniešiem būs pusdienas viesģimenēs.

Pasākuma programma

Piektdiena, 26. septembris, ierašanās visas dienas garumā līdz plkst. 17.00
10.00 sākas uzņemšana
13.00 lūgšana Rīgas centrā tiem, kas ieradušies (Svētā Pētera baznīcā, Skārņu ielā 19)
14.00 pusdienas
17.00 tiek slēgta reģistrācija
19.00 lūgšana Rīgas centrā (Svētā Pētera baznīcā, Skārņu ielā 19)
Atgriešanās / došanās uz viesģimenēm

Sestdiena, 27. septembris
8.30 lūgšanas vietējās draudzēs
11.30 – 12.00 pusdienas. Tiek izdalītas arī vakariņu paciņas
13.00 lūgšana Rīgas centrā (Svētā Pētera baznīcā, Skārņu ielā 19)
14.30 semināri un tematiskās darbnīcas
Pārtraukums un tēja
16.30 semināri un tematiskās darbnīcas
19.00 lūgšana Rīgas centrā (Svētā Pētera baznīcā, Skārņu ielā 19)
Atgriešanās viesģimenēs

Svētdiena, 28. septembris
Ap 9.00 sestdienas tikšanos vietējās draudzēs turpinājums: sarunas mazajās grupās un tikšanās, meklējot cerības zīmes
Svētdienas rīta dievkalpojums vietējās draudzēs
Pusdienas viesģimenēs
15.00 lūgšana Rīgas centrā (Svētā Pētera baznīcā, Skārņu ielā 19)
Došanās mājup

Plašāku tikšanās programmu un karti ar detalizētu pasākumu norises vietu sarakstu meklējiet šeit

Katolis.lv/Taizeriga2014.lv
Foto: Katedrāle.lv