Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Ukraina: pareizticīgo draudzes sarauj attiecības ar Maskavas patriarhātu
27.09.2014 pl. 20:50
Ap desmit Ukrainas Pareizticīgo Baznīcas draudžu, kas līdz šim bija atkarīgas no Maskavas patriarhāta, ir pārgājušas Kijevas patriarhāta jurisdikcijā.

Šādu soli gatavojas spert arī vairākas citas pareizticīgo kopienas. Kā ziņo Interneta portāls „Reliģija Ukrainā”, šī tendence ir izskaidrojama ar klēra un ticīgo nevēlēšanos turpmāk paklausīt Maskavas patriarhātam, kurš attaisno Kremļa agresīvo politiku Ukrainā, jo īpaši Krimā un valsts Austrumos.

Šobrīd vēlēšanos pievienoties Kijevas patriarhātam ir izteikušas divas draudzes Voliņas apgabalā. Atstāt Maskavas patriarhāta jurisdikciju vēlas vēl vienas šī apgabala draudzes ticīgie, neraugoties uz to, ka draudzes locekļu lēmumam nepiekrīt prāvests. Augusta mēnesī, redzot, ka prāvests atsakās lūgties par ukraiņu karavīriem, kas aizstāv dzimtenes neatkarību, Kijevas patriarhāta jurisdikcijā pārgāja kāda draudze Rovenskas apgabalā. Visvairāk saikni ar Krievijas Pareizticīgo Baznīcas patriarhātu vēlas saraut pareizticīgie Hersonas, Rovnas un Čerņigovas novados.

Radiovaticana.va