Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Konferencē "Skolotājs - Kristietis" aktualizēs ģimenes vērtības
17.10.2014 pl. 15:46
Liepājas Universitātē, Lielā ielā 14, 27. oktobrī pulksten 11:00 jau trešo reizi Liepājā norisināsies konference "Skolotājs Kristietis". Šī gada konferences tēma - "Par ģimenes vērtībām", informē Liepājas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību daļa.

Tas ir saistošs temats ne tikai skolotājiem, bet ikvienam, kuram ir svarīgas ģimenes vērtības, jo uzmanība tiks pievērsta gan dzimumu lomām ģimenē, gan to kopējai ideoloģijai.

Konferences nolūks ir aktualizēt patiesu vērtību nozīmi Latvijas sabiedrībā, ar bažām raugoties uz vērtību krīzi. Šīs konferences ierosmes pamatā ir vēlme skaļi runāt pret vērtībām, kam ir milzīga nozīme reālajā Latvijas demogrāfijas ainā, ģimenes un bērnu aizsardzībā. Par konferences tēmas pamatnostādnēm kalpojuši vācu socioloģes Gabrielas Kubi pētījumi un publikācijas par genderisma slepeno revolūciju, kuri ir aktuāli arī Latvijas kontekstā. Tiks apspriesta tradicionālā dzimumu izpratnes deformēšana, kā arī vīra, sievas, tēva un mātes lomu izpratnes maiņa.

Diskusijas veidotāji uzsver, ka konferences saturs nebūs par konkrētiem jautājumiem un atsevišķiem gadījumiem, bet par domāšanas veida un lietu uztveres transformāciju. Piemēram, jautājumi, kas reiz sabiedrībā bija nepieņemami, laika gaitā kļūst ne vien par apspriežamu tematu un viedokli, bet pretendē ieņemt vērtības un normas statusu.

Konferenci organizē Liepājas pilsētas Domes Reliģisko lietu komisija sadarbībā ar Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldi un Liepājas Universitāti, pateicoties Liepājas draudžu atbalstam. Piedalīties tiek aicināts ikviens interesents.

Pasākuma dalības maksa 2 eiro.

Liepaja.lv