Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Notiks labdarības koncerts Vecpils Sv.Laurencija baznīcas restaurācijai
24.10.2014 pl. 14:35
1. novembrī pulksten 14 Vecpils Sv. Laurencija katoļu baznīcā notiks labdarības koncerts ar Baibas Veismanes-Rezongas (soprāns), Andas Kostandas (vijole) un Sandras Kārkliņas (klavieres, ērģeles) piedalīšanos.

Par Baibu saka, ka viņas liriskais soprāns atkausē un sasilda ikvienu sirdi. Viņa aktīvi kocertē, piedalās dažādos pasākumos, laba sadarbība izveidojusies ar Zviedrijas baznīcām. Ikdienā Baiba ir vokālā pedagoģe savā studijā „Dziesmu skola”, vada vokālo studiju Talsu Valsts ģimnāzijā.

Anda ir vijoļspēles skolotāja Talsu Mūzikas skolā, kopš 2002.gada piedalās Ziemeļkurzemes kamerorķestrī, vada tur stīgu grupu un spēlē arī pati. Anda aktīvi piedalās dažādos pasākumos, kuplinot tos ar vijoļspēli, svētdienās spēlē ērģeles dievkalpojumā.

Sandra ir klavierspēles skolotāja, pašlaik strādā Talsu Valsts ģimnāzijā un Rojas vidusskolā par koncertmeistari. Kopš 2000. gada ir ērģelniece Rojas un Dārtes baznīcās, tur organizē dažādus koncertus un vada Rojas baznīcas atjaunošanas darbus.

Ideja organizēt koncertu radās Leonam Kārkliņam. Viņš kādreiz dzīvoja šai pusē, vecāki un kaimiņi apmeklēja Vecpils baznīcu, bija aktīvi draudzes locekļi. Leonam spilgtā atmiņā baznīca palikusi ar savu skaisto atrašanās vietu, greznajiem iekštelpu rotājumiem, Jēzus un svēto figūrām, ērģeļu skaņām. Pēc tik daudziem gadiem, apmeklējot savu bērnības baznīcu, kur viņš arī kristīts, Leonam radās doma par labdarības koncertu, kura laikā visus savāktos ziedojumus varētu izlietot plānveidīgi un pārdomāti iesākto remontdarbu un restaurācijas turpināšanai. Tagadējais Vecpils baznīcas priesteris Mariušs Kempa šo ideju atbalstīja un, apzinot nepieciešamos darbus dievnamā, izvēlējāmies masīvkoka dekoratīvās dzegas (Valsts nozīmes mākslas piemineklis) restaurācijas pabeigšanu.

Aicinām arī vietējo sabiedrību novērtēt Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu un atbalstīt Vecpils baznīcas restaurāciju, tādējādi saglabājot brīnišķīgu vēsturisku liecību nākamajām paaudzēm. Katrs, kurš vēlas piedalīties, atbalstot šos darbus, var ieskaitīt ziedojumu draudzes kontā ar norādi „Vecpils baznīcas restaurācijai”.

Rekvizīti: Vecpils Romas katoļu draudze, reģ. Nr.90000347605, LV33HABA0551012745514.

1.novembrī visi laipni aicināti un mīļi gaidīti Vecpils baznīcā. Uz tikšanos!

Sandra Kārkliņa