Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Bīskapi aicina atzīmēt Bāreņu svētdienu
24.10.2014 pl. 16:48
Latvijas kristīgo konfesiju bīskapi un kristīgo kopienu līderi ir parakstījuši aicinājumu Latvijas draudzēm pievērst īpašu uzmanību bāreņiem – bērniem, kuri neaug ģimenēs, un novembra pirmo svētdienu baznīcās atzīmēt kā Bāreņu svētdienu.

Aicinājumā tiek atgādināts, ka Dievs Svētajos Rakstos daudzkārt mums ir atklājies kā Tāds, kuram rūp bāreņi: "Viņš mūs katru Savā žēlastībā ir adoptējis, un tas ļauj mums Viņu uzrunāt: “Mūsu Tēvs Debesīs”. Jēzus izvēlējās identificēties ar vismazākajiem, atstumtākajiem un neaizsargātākajiem, sakot: “Ko jūs esat darījuši vienam no šiem Maniem vismazākajiem.., to jūs esat Man darījuši." (Mt. 25:40)"

Šobrīd Latvijā bērnunamos atrodas gandrīz 2000 bērnu, kuriem nepieciešama ģimenes mīlestība. Bāreņu svētdiena ir ekumēniska iniciatīva, kas apvieno kristiešus 52 pasaules valstīs. Tās mērķis ir aicināt sabiedrību praktiski izdzīvot Evaņģēliju, atverot savas sirdis un mājas bāreņiem. Bāreņu svētdienas iniciatīva aicina uzņemties rūpes par bāreņiem, kļūstot par aizbildņiem, adoptējot vai ar izpratni, iedrošinājumu un atbalstu izturoties pret tiem, kuri to dara.

Iesaistīties Bāreņu svētdienas aktivitātēs Latvijā var ar aizlūgumu par bāreņiem vai tiem cilvēkiem, kuri vēlas uzņemt bāreņus savā ģimenē; organizēt seminārus vai Bībeles studijas, sludināt un mācīt par bāreņu tēmu Svētajos Rakstos; apkopot un darīt pieejamu informāciju par bāreņu atbalsta iespējām Latvijā; veidot atbalsta grupas ģimenēm, kuras adoptējušas vai gatavojas adoptēt bērnus; organizēt nometnes bērnunamu bērniem; ziedot bāreņu atbalsta iniciatīvām.

Ne visi kļūs par adoptētājiem, bet mēs katrs varam atbalstīt, aizlūgt, ziedot, mīlēt, saprast un vairāk apzināties.

Aicinājumu parakstīja:

Zbigņevs Stankevičs, Romas katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts

Jānis Vanags, Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps

Aleksandrs, Latvijas Pareizticīgo Baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts

Pēteris Sproģis, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps

Jānis Ozolinkevičs, Latvijas Vasarsvētku draudžu apvienības bīskaps

Vilnis Latgalis, Septītās Dienas Adventistu Latvijas draudžu savienības bīskaps u.c.

Katedrāle.lv

Video: Bāreņu svētdienas iniciatīvas atbalsta video
Es biju bārenis... bet mani pieņēma. Es biju bārenis, tādēļ tagad es palīdzu bāreņiem.