Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liepājā notika konference "Skolotājs - Kristietis" (video)
27.10.2014 pl. 19:18
Pirmdien, 27. oktobrī, Liepājā jau trešo reizi norisinājās konference pedagogiem "Skolotājs-Kristietis". Konferenci organizēja Liepājas pilsētas domes Reliģisko lietu komisija sadarbībā ar Liepājas kristīgajām draudzēm.

Šī gada konferences tēma bija "Par ģimenes vērtībām". To vadīja Liepājas Nācaretes draudzes mācītājs Egils Ķeiris, bet atklāja Liepājas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Liepājas bīskaps Pāvils Brūveris, kā arī domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis. Pēc atklāšanas konferenci turpināja vieslektore – socioloģe Garbiela Kubi (Gabriele Kuby) no Vācijas. Gabriele Kubi savas uzstāšanas laikā pieskārās tādām tēmām kā: gendera ideoloģija, ANO un ES likumdošana, seksualitātes izglītība skolās, "Estrellas rezolūcija un Lunačekas ziņojums" u.c. tēmas.

Kā uzskata konferences organizatori, sabiedrībā pārāk maz tiek diskutēts par pasaules uzskata veidošanu ģimenēs un skolās, pārāk maz tiek akcentēta stipras ģimenes vērtība paaudžu un Latvijas tautas nākotnes perspektīvā. Tikai spēcīga sabiedriskā doma spēs mainīt attieksmes un ietekmēt procesus Latvijā tā, lai ģimene iegūtu stabilas un nepārprotamas vērtības pamatu, uz kura tiek būvēta mūsu bērnu nākotne.

"Ar gandarījumu secinu, ka Liepājā jau vairākus gadus šādā konferencē pulcējas liepājnieki, kuri ar pārliecību un apņemšanos ir gatavi dalīties savā pieredzē un piedāvāt savu viedokli, kā varam mainīt un uzlabot pilsētas skolu vidi vai vienkāršāk – audzināt mūsu bērnus savādāk. Es kopā ar jums pārstāvu viedokli, ka kristīgo vērtību stiprināšana skolās var nest vērtīgus augļus. Mūsdienu sabiedrībā, kur vairāk valda noliegums, patēriņš, cīņa par karjeru un naudu, esam aizmirsuši mūsu bērnos audzināt atbildību par savu rīcību, darbu, par līdzcilvēkiem un arī pašiem par savu dzīvi. Tieši to var un vajag atgādināt, novērtējot tradīcijas un vērtības, ko pauž kristīgā apziņa," konferences atklāšanā uzsvēra domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis.

Liepajniekiem.lv

 

Skatīties video YouTube vietnē.