Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Holivuda piedāvā vēl vienu filmu par Bībeles tematiku (video)
29.10.2014 pl. 18:49
Holivudas kino industrija turpina pievērsties Bībeles tematikai. 2014. gada decembrī Latvijas kinoteātros varēs redzēt Ridlija Skota jaunāko filmu "Exodus: Gods and Kings" (Exodus: Dievi un Valdnieki).

Šogad šī jau būs otrā filma par Bībeles tematiku, kuru veidojis slavens Holivudas kinorežisors. Lieldienu laikā Latvijas kinoteātros varējām skatīties Darena Aronofska filmu "Noass" ar aktieri Raselu Krovu galvenajā lomā. Šoreiz Bībeles tēmai pievērsies Holivudas lielo kases grāvēju meistars Ridlijs Skots. 76 gadus vecais angļu kinorežisors ir autors arī tādām filmām kā "Kingdom of Heaven" (2005) un episki vēsturiskajai drāmai "Gladiator" (2000).

Filmas "Exodus: Dievi un Valdnieki" pamatā ir zināmais stāsts no otrās Mozus grāmatas par ebreju izceļošanu no Ēģiptes uz apsolīto zemi. Taču scenārija autori lielu uzsvaru ekranizējumā ir veltījuši Mozus un Ramzesa draudzībai, kas vēlāk pārtop konfliktā. Mozus lomu šajā filmā atveido aktieris Kristians Beils, bet Eģiptes faraonu Ramzesu atveido Džoels Edžertons. Filmā lomas atveido arī Bens Kingslijs (Gandhi, Moses, Schindler's List) un Sigurnija Vīvere (Avatars).

"Pateicoties mūsdienu tehniskajām iespējām, efekti filmā izskatās ļoti reālistiski un iespaidīgi. Tā ir nopietna filma," saka Ridlijs Skots. Lai arī režisors sevi uzskata par ateistu, viņš atzīst, ka tic kaut kam augstākam, un ir ieinteresēts mūžīgajos jautājumos par radīšanu, ticību un pārliecību. 

Interneta vietne imdb.com uzrāda, ka Ridlijs Skots turpina strādāt pie filmām ar Bībeles tematiku. Šobrīd filmēšana norit pie miniseriāla par Jēzus no Nācaretes dzīvesstāstu ar nosaukumu "Killing Jesus", un ir paziņots, ka 2015. gadā sāksies filmas "David" filmēšana.

"Exodus: Dievi un Valdnieki" pirmizrāde Latvijā paredzēta šī gada 12. decembrī!

Katedrāle.lv

 

Skatīties video YouTube vietnē.