Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Mīlēt un darīt labu tiem, kas mums apkārt!
03.11.2014 pl. 13:24
25. oktobrī Talsu 2. vidusskolas zālē ap 150 cilvēku pulcējās Talsu novada Lūgšanu brokastīs, lai, kā to sākumā sacīja Talsu Romas katoļu draudzes prāvests Toms Priedoliņš, kopā apzinātos savas robežas un lūgtu palīdzību Tam, kuram robežu nav, informē "Talsu Vēstis".

Nepiespiestā gaisotnē klātesošie uzklausīja Bībeles lasījumus, emocionālas liecības, muzikālus priekšnesumus, kā arī laicīgo un garīgo vadītāju uzrunas. Izskanēja ne viena vien lūgšana, tostarp ļoti personīgi lūdzot par pašvaldības dažādu jomu vadītājiem un viņus svētījot.

Ilze un Aivis Krūmiņi no Dižstendes apliecināja piedzīvoto Dieva vadību pēc tam, kad meita Annija guva smagas traumas, iekļūstot satiksmes negadījumā. «Brīnumi ir, un es esmu viens no tiem. Pateicos Dievam, ka esmu dzīva un ka mana dzīve ir tik ļoti mainījusies,» sacīja pati Annija un atzina — kļūstot par kristieti, sapratusi, ka caur kādu dziesmu jau sen neapzināti lūgusi, lai Dievs viņu kā grimstošu laivu ved mājās. Piedzīvotā avārija kļuvusi par rīku Dieva rokās, lai Annija un viņas ģimene varētu tapt svētīta. Annijai pagaidām nākas pārvietotās ratiņkrēslā, bet viņa ir pārliecināta, ka reiz atkal staigās. «Man par to nav šaubu, jo zinu, ka Dievs grib mani redzēt laimīgu,» viņa teica.

Par to, cik ļoti mainījusies dzīve pēc sastapšanās ar Dievu, liecināja arī Daina Šimkuna no Laidzes. Viņas dzīvi varot iedalīt divās daļās, no kurām pirmajā, dzīvojot bez Dieva, pārkāpti daudzi no desmit baušļiem, bet otrajā par katru pārkāpumu no Dieva lūgta un saņemta piedošana. Daina piedzīvojusi arī dziļu garīgu attīrīšanos un dalījās pieredzē par brīžiem, kad Dieva mīlestība pār viņu nolijusi gandrīz fiziski sajūtamā veidā. Laidzeniece mudināja saskatīt savā dzīvē arī mazas mīlestības izpausmes no līdzcilvēkiem un izteica nožēlu par to, cik daudziem vēl sirdis ir labajam aizvērtas. 

Šoreiz Lūgšanu brokastu moto bija «Nāc un redzi!». Romas katoļu baznīcas Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins atgādināja, ka redzēšana ir liela Dieva dāvana. «Būtiska ir fiziskā redzēšana, kas ļauj redzēt Dieva radītās pasaules skaistumu, bet daudz svarīgāk ir iet dziļumā, lai iegūtu garīgo redzi,» norādīja bīskaps. Viņa mudinājumam pievienojās arī Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus. «No pašvaldības reizēm gaida, lai tā skaidri pasaka, kas darāms. Dieva mīlestība ir pār mums. Ko tālāk? Mīlēt un darīt labu tiem, kas mums apkārt!» viņš ieteica.

Ik gadu Lūgšanu brokastu dalības maksās saziedotie naudas līdzekļi ļauj īstenot kādu labdarības mērķi. Šogad iecerēts sniegt palīdzību Černobiļas avārijas seku likvidētājiem un Afganistānas kara veterāniem.

Talsuvestis.lv
Foto: Talsuvestis.lv