Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Katoļu kardinālam piedāvāja kļūt par valsts pagaidu prezidentu
21.11.2014 pl. 15:20
Pēc tam, kad sacelšanās rezultātā Burkinafaso notika valsts varas maiņa, kardinālam Filipam Nakelentubu Ouedraogo tika piedāvāts ieņemt valsts pagaidu prezidenta amatu.

Katoliskās Baznīcas Burkinafaso līderi pieklājīgi noraidīja ierosinājumu kardinālam uzņemties pagaidu valdības vadīšanu valstī, kur nesen notika protesti un varas maiņa, informē ziņu aģentūra Fides.

Atgādinām, ka prezidents Blēzs Kompaore (Blaise Compaore) vēlējās mainīt Konstitūciju, lai turpinātu savas pilnvaras. Taču tas noveda pie masu protestiem galvaspilsētā, kas saasinājās sadursmēs ar policiju šā gada septembrī. Kompaore atsauca likumprojektu, taču demonstrācijas nepārtraucās, un pēc 27 gadiem prezidentūrā, viņš nolēmumu atkāpties no amata.

Varu pārņēma pulkvedis Isaks Zida, kurš paziņoja par drīzu valsts varas nodošanu civilo līderim pēc 2015. gada prezidenta vēlēšanām.

Līdz tam laikam, militārās personas aicināja par prezidentu kļūt kardinālam Filipam Nakelentubu Ouedraogo (Philippe Nakellentuba Ouédrago), kurš teica, ka tas neesot bijis militārs apvērsums, bet gan „tautas sacelšanās". Tomēr viņš atteicās, un uzstāj, ka valsti ir jāvada civilajiem.

Rietumāfrikas tautu Bīskapu konferences pārstāvis, priesteris Jozefs Kinda paskaidroja, ka pēc kanonisko tiesību normām, garīdznieki nevar ieņmet politisku amatu.

Katedrāle.lv