Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Bībeles stundas palīdz vairāk izprast Evaņģēlija vēsti
27.11.2014 pl. 13:38
Liepājas diecēzes Priekules Sv. Annas katoļu draudze ir izveidota samērā nesen, kādus divdesmit gadus atpakaļ, taču tā ir aktīva un pozitīva nemiera pilna.

Kā pastāstīja šīs draudzes prāvests Gatis Mārtiņš Bezdelīga, neskatoties uz šo faktu, tomēr šī nesen izveidotā draudze ir diezgan aktīva, zinātkāra un pozitīva nemiera pilna. Ar šīs draudzes locekļiem ir braukts ekskursijās, regulāri notiek dažādas nodarbības un ar rudeni draudzē ir atsākušās Bībeles stundas.

Šīs stundas notiek pie vienas saimnieces mājās, kur kopā sanāk dažāda vecuma, dažādas izglītības cilvēki, lai tuvāk un padziļinātā veidā iepazītos ar Svēto Rakstu lasījumiem, kuri pēc tam tiks lasīti svētdienas dievkalpojumā.

Priesteris akcentēja, ka Svēto Rakstu lasījumi tiek iepazīti, pārrunāti un līdz ar to, ticīgajiem rodas ļoti daudz dažādu jautājumu arī par draudzes dzīvi, par dažādiem teoloģiskas dabas jautājumiem, kā arī ģimenes dzīvi un grēksūdzi.

Jautājumu ir ļoti daudz, parasti uz tiem tiek atbildēts diezgan vienkāršotā un saprotamā veidā, lai visiem ticīgiem tas būtu skaidrs.

Bībeles stundas no it kā teorētiskās puses, palīdz sekmīgi aktivizēt draudzes locekļus arī praktiskajā pusē. Pr. Gatis saka: "Pateicoties Bībeles stundām, draudzes kodols stipri turas kopā. Praktiskā darbība redzama tajā, ka draudzes locekļi sāk vairāk rūpēties par slimniekiem kas ir mājā, kas ir slimnīcā. Un saprot, ka to, ko Dievs dod caur svēto liturģiju ir ārkartīgi svarīgi. Svētās Mises notiek slimnīcas aktu zālē, līdz ar to var piedalīties arī tie slimnieki, kuri vēlas. Palīdzam ierasties arī tiem, kuri ir ratiņkrēslā. Tie, kuri nevar paši atnākt, svētdienās eju pie viņiem uz palātām, nesu viņiem arī Svēto Komūniju. Draudzes locekļi par šiem cilvēkiem tādā veidā parūpējas. Bībeles stundas nāk par labu visai draudzei, jo viņi kļūst aktīvāki."

Kā atzīmēja priesteris, Bībeles stundas Priekules draudzē notiek diezgan regulāri – divas reizes mēnesī, kas ievelkas gandrīz līdz vēlam vakaram, bet, neskatoties uz to, šie ticīgie iegūst garīgo briedumu un izaugsmi, kas kā iedegta svecīte nes šo spožo gaismu jau ar saviem darbiem tālāk pasaulē.

S.Zustere,
"Vatikāna radio", Liepāja