Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Lūgšana ir dvēseles elpa
15.12.2014 pl. 21:21
"Jēzus atnāca, lai dāvātu visiem prieku. Viņš pats ir mūsu prieks," apcerē pirms lūgšanas "Kunga eņģelis" sacīja Francisks. Adventa trešajā svētdienā Svētā Pētera laukumā bija ieradušies vairāki simti bērnu, kuri atnesa sev līdzi "bambinelli" – Jēzus Bērna figūriņas, lūdzot, lai pāvests tās pasvēta.

Tikšanās laikā Svētais tēvs aizdedza Palīdzības bērniem apvienības dāvāto Ziemassvētku vigilijas sveci un apsveica svētceļniekus no daudzām valstīm. Viņš uzdāvināja klātesošajiem kabatas izmēra grāmatiņu, kurā ietvertas lūgšanas dažādās dzīves situācijās. Adventa trešās svētdienas prieks bija pāvesta apceres galvenais temats.

Svētais tēvs norādīja, ka Adventu jeb gaidīšanas laiku mums ir jāizdzīvo ar prieku. Katra cilvēka sirds ilgojas pēc prieka, un tā avots ir Dieva klātbūtne. "Prieku nevajag meklēt kaut kur citur! Jēzus atnāca, lai dāvātu visiem prieku. Runa nav par gaidāmo prieku, kāds valdīs paradīzē, bet par reālu prieku, ko izjūtam šajā brīdī, jo pats Jēzus ir mūsu prieks," skaidroja pāvests.

Francisks piebilda, ka visi nokristītie ir aicināti pieņemt Dieva klātbūtni un palīdzēt citiem to atklāt. "Tā ir skaista misija. Tā ir līdzīga Jāņa Kristītāja misijai – vadīt cilvēkus pie Kristus, nevis pie sevis! Kristus ir mērķis, uz kuru tiecas katra cilvēka sirds, kad tā meklē patiesu prieku un laimi," piebilda Svētais tēvs.

Lai kļūtu par "prieka misionāriem" ir nepieciešama lūgšana. Pāvests aicināja klātesošos intensīvi lūgties, nemitīgi pateikties Dievam, darīt labu un izvairīties no ļaunā. Ja tāds būs mūsu dzīves stils, tad Labā vēsts varēs ienākt daudzu cilvēku mājās un palīdzēt no jauna atklāt, ka Jēzus Kristus ir mūsu pestīšana. Viņā atradīsim garīgo spēku un mieru, kas palīdzēs izdzīvot savas dzīves dažādus brīžus, arī vissmagākos un vissāpīgākos, sacīja pāvests.

Vēršoties pie bērniem, Francisks sacīja: "Kad lūgsieties savās mājās, Betlēmes "silīšu" priekšā, neaizmirstiet palūgties arī par mani, tāpat kā es lūdzos par jums. Lūgšana ir dvēseles elpa. Svarīgi, lai dienas laikā mēs spētu atrast brīdi lūgšanai, kad varam atvērt savu sirdi Kungam, arī caur vienkāršām un īsām lūgšanām. Tāpēc man ienāca prātā doma sagatavot jums visiem dāvānu – mazu grāmatiņu, ko var nesāt kabatā. Tajā atradīsiet lūgšanas, kas paredzētas dažādām dzīves situācijām. Tās izdalīs brīvprātīgie palīgi. Lai katrs paņem vienu grāmatiņu un vienmēr nesā sev līdzi. Tā palīdzēs izdzīvot dienu kopā ar Dievu," atgādināja pāvests.

Radiovaticana.va
Foto: L'Osservatore Romano