Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Kosekrētās dzīves gads Latvijā iesācies skumji
17.12.2014 pl. 15:02
Kosekrētās dzīves gads Katoliskajā Baznīcā Latvijā iesācies skumji. Šodien Valsts policija paziņoja, ka bezvēsts pazudusī māsa Leonīda Tatarčuka (1935-2014) 14. decembrī atrasta mirusi.

Par m. Leonīdas pazušanu policiju informēja pēc tam, kad 6.decembrī pēc rīta Svētās Mises Svētā Jāzepa baznīcā viņa neatgriezās Bezvainīgās Vissvētākās Jaunavas Marijas māsu kalpoņu kopienas mājā.

Policija māsu ar vardarbīgas nāves pazīmēm atrada 14.decembrī.

Šobrīd ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību un notiek aktīva nozieguma izmeklēšana. Tādēļ ikvienu, kuram ir kāda informācija par notikušo, policija aicina zvanīt uz telefona numuru 67086712 vai anonīmo tālruni 67086677.

"Mūsu māsa Leonīda mūs atstāja mēneša pirmajā sestdienā, dienā, kad tiek pagodināta Marijas Bezvainīgā Sirds, bet viņas mirušo miesu atrada Adventa trešajā svētdienā, Priecīgajā svētdienā! Mēs paļaujamies, ka Bezvainīgā bijā klāt viņai tajos traģiskajos brīžos, un pestīšanas prieks tagad ir viņas mantojums.
Mēs kopīgi lūdzamies, lai viņas svētīgā un skaistā dzīve, kas noslēdzās ar traģisku nāvi, nestu labus augļus, kā arī atgriešanos tiem, kas pastrādaja šo ļaunumu. Lūdzam arī Dievišķā mierinājuma dāvanu māsu kopienai Rīgā un visai mūsu kongregācijai," teikts Bezvainīgās Vissvētākās Jaunavas Marijas māsu kalpoņu Polijas interneta mājas lapā.

Atvadīšanās no māsas Leonīdas notiks piektdien, 19. decembrī, plkst.10.30 Rīgas Sv. Alberta baznīcā, Liepājas ielā 38.

Atgādināsim, ka 5. decembrī Baznīcu Latvijā sasniedza skumja vēsts – traģiskā autoavārijā netālu no Lietuvas-Polijas robežas bojā gājušas divas klostermāsas no Bezvainīgās Jaunavas Marijas māsu kongregācijas – māsa Zofija un māsa Faustīna. Abas māsas kalpoja Rīgā.

Mūžīgo mieru dod viņām, Kungs, un mūžīgā gaisma, lai atspīd viņām!