Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Jaunieši kļūst brīvāki Kristū
17.12.2014 pl. 17:15
No 13. līdz 14. decembrim kopienas "Chemin Neuf" Liepājas mājā Karostā notika nedēļas nogale, kurā jaunieši pārdomāja, ko nozīmē būt brīvam Kristū, kā iegūt un dzīvot brīvībā?

Neskatoties uz meterologu brīdinājumiem par vētru Billiju, kopienas brāļi un māsas, kā arī paši jaunieši jau piektdienas vakarā no Rīgas un Jūrmalas ieradās kopienas mājā. Nedēļas nogali palīdzēja veidot un mācību sniedza arī kopienas brālis Lusiāno Kuto. Viņš pašlaik ir diakons, dzīvo un studē kopienas izglītības centrā Šartrā, Francijā.  “Vērtīgi bija klausīties Lusiāno stāstītajā par to, kādas kaislības mūsos var mājot. Mūsu rokās paliek izvēle un atbildība, kā un kādam mērķim mēs tās virzām - lai augtu vai lai sevi darītu nebrīvu? Svarīgi bija arī kritēriji, pēc kuriem atpazīt, vai kāda lieta mūsu dzīvēs jau nav ieņēmusi pārāk lielu vietu un kļuvusi par atkarību. Piemēram, mūsu tiešo pienākumu pildīšana tiek atstāta novārtā, problēma netiek atzīta, bet, kad kāds uz to norāda, rodas aizkaitinājums un dusmas,” stāsta jauniešu misijas Latvijā vadītāja Madara Šinke.

Otru mācību sniedza kopienas brālis no Rīgas Nils Jansons, kurš palīdzēja saprast, kādi līdzekļi palīdz atbrīvoties no lietām, kas mūs paverdzina. “Regulāra personiskā lūgšana, Baznīcas sakramenti, brāļu un māsu sadraudzība draudzē vai kopienā palīdz katram veidot spēcīgu, garīgu namu,” sacīja Nils. Viņš uzsvēra, ka mūsu garīgā nama jumts ir tieši sadraudzība, kas neļauj krist dažādu lielāku vai mazāku atkarību jūgā, tāpēc svarīga ir gan atklāta dalīšanās, gan aizlūgšanas spēks.”

Nedēļas nogalē katrs arī personiski izdzīvoja, ko nozīmē būt sadraudzībā, cik tā ir vienojoša un arī atbrīvo no daudzām lietām, kas ikdienā aizņem pārāk lielu vietu mūsu dzīvē, piemēram, bieža sociālo tīklu lietošana, iepirkšanās vai darbaholisms. Laiks pagāja arī kopīgi daloties par nedēļas nogalei aktuālo tēmu, lūdzoties, sarunājoties un baudot garšīgas, kopienas māsu sagatavotas maltītes. Sv. Misi nedēļas nogalē celebrēja vienmēr atsaucīgais Liepājas Māras Romas katoļu draudzes prāvests Edijs Silevičs.

“Mani īpaši uzrunāja nedēļas nogales tēma par iekšējo brīvību, atkarībām, lietām, kas mūs sasaista. Patiešām uzzināju daudz ko jaunu. Patika, ka visam bija tik skaidra struktūra un sniegto informāciju varēja labi uztvert. Domāju, ka šajās divās dienās iegūtais man palīdzēs turpmākajā dzīvē skaidrāk atpazīt manis pašas problēmas, atkarības. Paldies, kopienai par piedzīvoto,” stāsta viena no jaunietēm, Patrīcija Raģele.

Nākamā jauniešu nedēļas nogale plānota 11 – 12. aprīlī. Sīkāka informācija par norises vietu un tēmu tiks sniega nākamajā gadā.

Kopiena "Chemin Neuf"