Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liepājas bīskaps izdod dekrētu par atlaidu iemantošanu Konsekrētās dzīves gadā
20.12.2014 pl. 19:25
30. novembrī Katoliskajā Baznīcā sākās Konsekrētās dzīves gads, kuru izsludināja pāvests Francisks. Šajā sakarā bīskaps Viktors Stulpins ir izdevis dekrētu par atlaidu iemantošanu Liepājas diecēzē.

Dekrēts

Par atlaidu iemantošanu Konsekrētai dzīvei veltītajā gadā.

Apustuliskais Penitenciārijs, atsaucoties pāvesta Franciska nodomam piešķirt pilnas atlaidas konsekrētās dzīves institūtu locekļiem un ikvienam ticīgajam gadā, kas veltīts konsekrētajai dzīvei un ilgs no 2014.gada pirmās Adventa svētdienas līdz 2016.gada 2.februārim, šī gada 23.novembrī ir noteicis, ka tās ir iegūstamas sev vai dvēselēm šķīstītavā ierastajā kārtībā (sakramentāla grēksūdze, svētā Komūnija, lūgšana pāvesta nodomā), pēc iespējas izpildot sekojošo:

1. Piedalīsies šim gadam veltītajos pasākumos Romā, kā arī pavadīs atbilstošu laiku dievbijīgās pārdomās, tās noslēdzot ar Kunga lūgšanu, Ticības apliecinājumu un kādu lūgšanu Jaunavas Marijas godam.

2. Piedalīsies šim gadam veltītajos pasākumos vietējā Baznīcā, kā arī dievbijīgi apmeklēs diecēzes katedrāli vai citu diecēzes bīskapa noteiktu svētvietu, klostera baznīcu vai klauzūras klostera kapelu un tur piedalīsies kopīgā Stundu liturģijas lūgšanā vai arī pavadīs atbilstošu laiku dievbijīgās pārdomās, tās noslēdzot ar Kunga lūgšanu, Ticības apliecinājumu un kādu lūgšanu Jaunavas Marijas godam.

Konsekrētās dzīves institūtu locekļi, kas slimības vai kāda cita nopietna iemesla dēļ nespēj apmeklēt norādītās svētvietas, tāpat varēs saņemt pilnas atlaidas, ja izvairīsies no jebkādas piesaistīšanās grēkam un uzmodinās nodomu pie pirmās iespējas izpildīt trīs ierastos noteikumus, no sirds ilgosies apmeklēt kapelu un caur Mariju upurēs savas dzīves ciešanas žēlsirdīgajam Dievam, pievienojot iepriekš minētās lūgšanas.

Lai šīs dievišķās žēlastības pieejamība daudz auglīgāk īstenotos dvēseļu aprūpē, Apustuliskais Penitenciārijs mudina visus, kam ir uzticētas tiesības uzklausīt grēksūdzi, labprāt un cēlsirdīgi veltīties Izlīgšanas sakramenta svinēšanai un biežai svētajai Komūnijai slimojošajiem.

Ievērojot visu iepriekš minēto Liepājas diecēzē tiek noteikts:         

līdz 2016. gada 2. februārim, kad noslēgsies Konsekrētajai dzīvei veltītais gads, pilnas atlaidas var iemantot, izpildot parastos atlaidu iemantošanas noteikumus un apmeklējot:

Liepājas svētā Jāzepa katedrāli,

Liepājas svētā Dominika baznīcu,

Ventspils svētā Krusta baznīcu,

Kuldīgas Vissvētās Trīsvienības baznīcu.

Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins.